Exodus-rumpali Tom Hunting kommentoi toista syöpädiagnoosiaan

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.2.2023

Yhdysvaltalaisen thrash metal -yhtye Exoduksen rumpalilla Tom Huntingin todettiin vatsalaukun syöpä huhtikuussa 2021. Hunting aloitti hoidot välittömästi, ja häneltä poistettiin mahalaukku heinäkuussa, jotta viimeisetkin syöpäsolut saataisiin pois rumpalin kehosta. 

Kun mahalaukun poistamisoperaatiota valmisteltiin, Huntingilta löytyi myös toisenlainen syöpä. Rumpali kertoo tuoreessa Wired In The Empire -radio-ohjelman haastattelussa toisesta diagnoosistaan.

Hunting kertoo, että kun hänen vatsalaukussaan olevaa syöpää tutkittiin tähystyksessä, löytyi hänestä myös mesoteliooma eli vatsaontelon syöpä.

”He löysivät kasvaimen vatsani sisältä. Sen jälkeen he tekivät niin sanotun laparoskooppisen leikkauksen, jossa sisällesi lähetetään kaksi esinettä. He tekevät kaksi viiltoa ja lähettävät kameran sisälle tutkimaan fyysisesti aluetta ja sen ulkopuolta. Ja minun oli oudossa paikassa; minulla se oli vatsassani. He halusivat siis tutkia vatsan limakalvon ulkopuolen – jotain hulluja testejä, jotka heidän on tehtävä. Mutta se kaikki on osa prosessia, jotta sinua voidaan miettiä leikattavaksi. Kun minulle tehtiin laparoskooppinen toimenpide, siinä on kaksi viiltoa, kamera, joka menee sisään, ja toinen väline, joka siirtää elimet pois tieltä, jotta kamera voi tehdä työnsä. He löysivät mesoteliooman kyhmyjä vatsan seinämästä.”

Hunting pohtii, että ilman tähystystä hänen toista syöpäänsä ei olisi välttämättä koskaan löydetty.

”Hassua, koska jos minulla ei olisi ollut alkuperäistä syöpää, en olisi koskaan tarvinnut laparoskooppista toimenpidettä aluksi, eivätkä he olisi koskaan löytäneet mesotelioomaa. Mutta hetken aikaa, kun he tekivät tuon testin, he luulivat, että he katsoivat samaa syöpätyyppiä, jonka he näkivät vatsassani. Hetken aikaa ajatus oli, että kyseessä on pitkälle edennet syöpä, ’Antakaa hänelle solunsalpaajahoitoa’. Minua ei olisi voitu edes leikata. He saivat selville, että vatsassani oli toisenlainen syöpä. Se teki minusta ehdokkaan leikkaukseen ja sen jälkeiseen hoitoon, jolla yritetään tuhota kaikki mesotelioomakyhmyt, joita sieltä löytyy.”