External julkaisi uuden ”Stillness”-EP:n musiikkivideon ”Motion In Stillness” kera

Kotimainen hypermodernia metallia esittävä on julkaissut uuden lyhytsoittonsa nimeltään ”Stillness”. EP:n kappaleet on julkaistu yksi kerrallaan joka kuukausi aina syyskuusta lähtien. Nyt lyhytsoitto on julkaistu kokonaisuudessaan viimeisen kappaleen ”Motion In Stillness” myötä, ja kyseisestä kappaleesta on katsottavissa myös musiikkivideo. Katso musiikkivideo täältä:

 

Yhtye kertoo:

”Stillness syntyi epävarmaan kevään 2020 aikana. Meidän oli tarkoituksena työstää kakkosalbumiamme, kunnes pandemia iski ja me kaikki lukkiuduimme koteihimme karanteeniin. Sinä aikana tyhjästä manifestoitui joukko uusia kappaleita. Musiikillisesti ne ovat erilaisempaa kuin mikään, mitä olemme koskaan tehneet. Kappaleet nojaavat enemmän alternativeen, ja sisältävät monia vaikutteitamme metallin ulkopuolelta, kuten third stream jazz ja brittiläinen jazz-skene, nykyklassinen musiikki Ólafur Arnaldsin tyyliin ja pohjoismaiset visionäärit kuten legendaarinen Björk”

”Neljäs ja viimeinen kappale ”Motion In Stillness” täydentää koko palapelin. Kappale toimii EP:n temaattisena keskipisteenä, ja se edustaa sen musiikin ydintä ja sielua, joka syntyi eristyksissä ja hiljaisuudessa. Se juhlii ihmisen kykyä löytää kauneutta pienistäkin asioista, merkitystä merkityksettömyydestä ja valoa pimeydestä, vaikeista ajoista huolimatta ja erityisesti niiden aikana.”

”EP:n jokainen kappale ruumiillistuu Teemu Mikaélin maalaaman upean malaauksen kautta. Hänen taiteellinen visionsa toi uutta henkeä kappaleisiin.”

“Motion in Stillness” -videon kuvasi, ohjasi ja editoi Aleksi Yli-Somero sekä Roger Lundberg.
Konsepti ja näyttelijät: External

External 2020:
Aleksi Haukkaluoma – laulu, kitarat
Julius Lehtonen – rummut, ohjelmointi, efektikitarat
Samuel Järvinen – bassokitara, synabasso, ukulele basso, ohjelmointi
Roger Lundberg – kitara, äänisuunnittelu

Facebook https://www.facebook.com/externaltheband/
Instagram https://www.instagram.com/externaltheband/

Kommentoi julkaisua