External tarjoaa surrealistisen erotarinan uudella singlellä ja animaatiovideolla ”Fall With Me”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.10.2023

Tamperelainen progemetalliyhtye External on julkaissut toisen singlen ”Fall With Me” tulevalta albumilta ”Dreamscapes”. Unimaailmasta vaikutteita ottaneen albumin on miksannut tanskalaisen VOLAn keulahahmo Asger Mygind ja sen on määrä ilmestyä 19. tammikuuta 2024. ”Fall With Me” -singleen on kuvattu upeasti musiikkiin sulautuva animoitu lyhytelokuva, jonka toteutti Antti Palosaari. Yhtye kertoo videosta ja kappaleesta seuraavaa:

”Fall With Me” on tietyllä tapaa sisarkappale meidän toistaiseksi suosituimmalle biisille, ”Distant”. Molemmissa yhdistyvät vahva tunnelataus sekä yksinkertaiset mutta mielenkiintoiset rytmimotiivit. Sanoituksellisesti ”Fall With Me” kuvaa siirtymävaihetta pitkäaikaisen parisuhteen äkillisen päättymisen jälkeen; hankalaa prosessia, jossa pitää ymmärtää ja hyväksyä, etteivät asiat tule koskaan palaamaan ennalleen. Videon käsikirjoitus oli kypsynyt mielissämme jo pitkän aikaa, joten on äärimmäisen palkitsevaa lopulta nähdä, miten kauniisti se on herännyt eloon. Suurkiitokset tästä kuuluvat Antti Palosaarelle.

Kymmenen vuotta sitten aloittanut External on kulkenut musiikillisesti pitkän matkan alkuaikojen thrash metalista nykyiseen maalailevaan progemetalliin. ”Dreamscapes”-albumilla on haettu inspiraatiota laajasta kirjosta erilaista metallimusiikkia. Albumin julkaisusta vastaa Rockhopper Music.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat