Exthenia

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.12.2013

Exthenia 2013Exthenia on Porista käsin toimiva nelihenkinen yhtye, joka on ollut kasassa noin vuoden verran. Heidän pääasiallinen genrevyöhyke operoi lähinnä suomalaiselta löyhkäävän melodisen death metallin maastossa. Koplaan kuuluvat kitaristit Mikael Weckström ja Juho Raita, jossa Juho karjuu lyriikat. Rumpali Ville Lähteenmäki on porukan nuorin, kun viisautta vanhemmuudellaan saadaan orkesteriin hiljattain liittyneen kosketinsoittaja Jere Blomin taholta. Varsinaista basistia ei tällä hetkellä porukasta löydy. Yleisesti ottaen Exthenia tarjoilee rautaisen tiukkoja kappaleita, kun rakennuspalikat sisältävät erittäin kovien nimien vaikutteita silti persoonallisella tyylillään. Röykkiöön on niputettu tähän mennessä kolmen biisin demo ”Endless Path” ja viiden biisin EP ”Dominate the Wind” varusteltuna vielä alle kymmenen keikan soittokokemuksella. Näitä molempia kuitenkin on varmasti tulossa lisää, ja jo musiikillaan yhtye hieman lupailee hienojen asioiden tapahtumisista. Kaaoszine oli yhteydessä bändin kitaristeihin Mikael Weckströmiin ja Juho Raitaan pienen haastattelun merkeissä.

Missä ja milloin yhtyeenne on perustettu?

Mikael ja Juho perustivat Exthenian joulukuussa 2012 Porissa parin vuoden yhteensoiton jälkeen.

Miten luokittelisit musiikkinne?

Meidän genrestä on ollut paljon vääntöä, mutta sanottaisiinko nyt että Exthenia on extreme metallia.

Miten bändinne eroaa muista samankaltaisista yhtyeistä?

Exthenia Dominate the Wind kansikuvaYritämme erottua muista saman genren bändeistä. Jere Blomin liityttyä bändiin soittamaan kosketinsoittimia, soundimaailma laajenee runsaasti.

Mitkä yhtyeet ovat suurimpia vaikuttajianne?

Suomen eturivin metallibändit ja rankko.

Kuka tekee ja miten syntyy yhtyeenne kappaleet/sanoitukset?

Mikael säveltää ja sanoittaa biisit. Juho on myös säveltänyt muutamia riffejä ja jatkossa saattaa kuulua myös Jeren kädenjälki.

Kuinka tärkeä osa sanoitukset ovat yhtyeelle? Halutaanko niillä vaikuttaa, ottaa kantaa vai onko niillä mitään merkitystä?

Itse musiikki on tärkeämpää kuin sanoitukset. Sanoitukset on tehty biiseihin fiiliksen mukaan, joilla on tietynlainen merkitys tiettyjä asioita kohtaan.

Miten yhtye on otettu keikoilla vastaan? Ikimuistoisin keikka tähän mennessä?

Hyvin so far. Olemme soittaneet vasta neljä keikkaa, joten meininki jatkossa on loistava. Ei kannata missata tulevia keikkoja! Ikimuistoisin keikka tähän mennessä on Club Libertén keikka Helsingissä, äänentoisto ja yleisö olivat hyvät.

Missä näette yhtyeenne 10 vuoden päästä?

Kiertueella jossakin päin maailmaa. Bändi elää päivä kerrallaan, joten paha sanoa mitä on meneillä 10 vuoden päästä.

Miksi ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita juuri teistä?

Exthenia on bändi joka antaa kaikkensa musiikkiin, soittaa asenteella, tekee musiikkia rakkaudella, ja jolla riittää energiaa maailman kaikkeuden loppuun asti. Kiitos.

Haastattelu: Ville Raitio

Luetuimmat

Uusimmat