Extremen kitaristi Nuno Bettencourt muistelee aikaa, jolloin hän kieltäytyi soittamasta Ozzy Osbournen kanssa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.6.2024

Hard rock -yhtye Extremen kitaristina tunnettu Nuno Bettencourt vieraili hetki sitten YouTubettaja Rick Beaton kanavalla. Bettencourt muisteli videolla aikaa, jolloin hän oli saamassa mahdollisuuden kiertää itse Ozzy Osbournen kanssa. Kitaristi oli kuitenkin kieltäytynyt mahdollisuudesta.

Aluksi hän muistelee, kuinka lähetti alun perin vuonna 1983 hakemuksen Ozzyn kitaristiksi mainoksen perusteella.

”Ensimmäinen kerta, kun soitin kunnon vahvistinkaapin läpi oli, kun Circus Magazine julkaisi mainoksen; se oli tainnut ilmestyä silloin, kun Randy Rhoads valitettavasti kuoli, ja olimme kaikki järkyttyneitä asiasta. Ja luulen, että sillä hetkellä he etsivät kitaristia. Lehdessä oli sellainen pieni mainos, jossa sanottiin, että ’Lähetä soittonauhasi tänne, Ozzy etsii kitaristia'”, Bettencourt muistelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Ja minä ajattelin, että tämä pesti on minun. Mainoksessa luki muistaakseni, että lähetä nauha Crazy Train -kappaleesta tähän osoitteeseen. Olin täysin valmiina. Soitin kaverilleni ja kysyin, että voinko lainata hänen Marshall-vahvistintaan ja laitoin sen makuuhuoneeseeni. Lainasin 4×12-vahvistinkaapin, enkä ollut koskaan soittanut sellaisen läpi. Lainasin myös harmonizerin, enkä edes tiennyt, miten sitä käytetään. Soitin kappaleen ja luultavasti ihan kamalasti. Postitin nauhan ja ajattelin, että minä saan pestin.”

Bettencourt ei kuitenkaan saanut paikkaa, vaan se meni Brad Gillisille, ja sen jälkeen Jake E. Leelle.

Myöhemmin vuonna 1993 soitettuaan Extremen kanssa Bettencourtia lähestyttiin tarjouksen kanssa. Hänet haluttiin soittamaan Osbournen bändiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Promoottorimme vetää minut sivuun käytävälle. En koskaan unohda sitä. Hän katsoi minua päin ja sanoi: ’Nuno, Sharon Osbourne soitti minulle. Ozzy haluaa sinut kitaristikseen.’ Hän kysyi, että mitä mieltä olen. Pystyin vain kysymään, että olivatko he kuulleet kasettini, ja hän ihmetteli, että mistä minä puhui. Ajattelin kirjaimellisesti kasettia, jonka lähetin nuorena. Niin paljon traumoja minulla oli asiasta.”

”Lopulta asia oli järjestymässä, ja sitten minä kieltäydyin siitä, koska olin bändissä ja tein työtäni. Se oli typerintä, mitä olen koskaan tehnyt. Miksi? Koska jätin Extremen noin kaksi viikkoa myöhemmin. Olin idiootti. Olisin voinut kiertää Ozzyn kanssa ja olla seuraavalla albumillaan. Koska Ozzyn kanssa soittaminen oli melkein kuin siirtymäriitti. Jos Ozzy valitsi sinut, olit jotakin. Yritin kuitenkin raivata omaa polkuani ja olla oma itseni. En tiedä, mitä ajattelin, olisi pitänyt tarttua siihen.