Eyehategod – Eyehategod

Josku pitkä odotus palkitaan, nimittäin nyt on aika uudelle Eyehategod albumille. Yhtyeen edellinen kokopitkä, ”Confederacy Of Ruined Lifes” julkaistiin vuonna 2000, joten onhan tässä jo tovi vierähtänyt. Toki yhtyeeltä on tuossa välissä tullut muutama split-, ja ep julkaisu. Yhtyeen nimeä kantavan uuden albumin julkaisee Century Media.

Avausraita ”Agitation! Propaganda!” on varsin reipas kipale. Vanhan-liiton hardcoren hengessä mennään ja vauhtia piisaa. Tässä on oiva näyte nuorille miten sitä oikeaa hc:ta veivataan. ”Trying To Crack The Hard Dollar” jättääkin sitten suurimman vauhdin pois ja etenee hieman Black Sabbath tyylisen kitarariffittelyn varassa. On mukavaa huomata kuinka kivuttomasti tämä yhtye voi siirtyä nopeasta hc-paahdosta hitaampaan hieman jopa doomahtavaan tyyliin. ”Parish Motel Sickness” jatkaa tuolla Black Sabbath linjalla ja raskautta löytyy enemmän kuin omiin tarpeisiin. Vokalisti Mike Williamsin tuskainen tulkinta sopii erinomaisesti yhtyeen musiikkiin.

”Quitter’s Offensive” pitääkin sisällään jonkinverran etelän-rock vaikutteita. Tosin erittäin raskaan suodattimen läpi veivattuna, mutta riffittelyssä on selkeää etelän-rock boogieta. Yksi asia mikä erottaa Eyehategodin useista genre tovereistaan onkin juuri se että se hakee vaikutteita niin monelta suunnalta, eikä keskity pelkäästään megaraskaaseen ja doomahtavaan ulosantiin. Toki pääpaino on toki tuolla raskaammalla ja alavireisellä musiikilla.

Eyehategodin uusin albumi on ehdottomasti yksi alkuvuoden mielenkiintoisimmista julkaisuista. Itselleni albumi ei ainakaa tuottanut pettymystä, mutta ei se aivan vuoden kovimpiakaan julkaisuja ole. Mielestäni albumi olisi voinut sisältää muutaman hieman nopeamman kappaleen enemmän, jottei kokonaisuus olisi ollut ihan niin tasainen. Ehdottomia albumin helmiä olivat ”Framed To The Wall”, ”Medicine Noose” ja jo alussa mainitut ”Agitation! Propaganda!” sekä ”Trying To Crack The Hard Dollar”.

7/10

Kappalelista:

1.Agitation! Propaganda!
2.Trying To Crack The Hard Dollar
3.Parish Motel Sickness
4.Quitter’s Offensive
5.Nobody Told Me
6.Worthless Rescue
7.Framed To The Wall
8.Robitussin And Rejection
9.Flags And Cities Bound
10.Medicine Noose
11.The Age Of Boot Camp

http://eyehategod.ee/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua