Eyes Set To Kill – Masks

julkaisee ”Masks” nimisen albuminsa syyskuun loppupuolella. Albumi on yhtyeen ensimmäinen julkaisu Century Median kautta ja kaiken kaikkiaan se on yhtyeen viides kokopitkä. Huhun mukaan olisi napannut bändin talliinsa heti kuultuaan demoversiot kappaleista ”True Colors” ja ”Nothing Left To Say”.

Albumin nimikkoraita ”Masks” toimii introna ja ensimmäinen varsinainen kappale on nimeltään ”Killing In Your Name”. Reippaan oloisesti käynnistyvä kappale hyytyy lähes heti alkuunsa ja lopputuloksena on kappale joka tuo mieleen hieman raskaamman version tämän päivän Lacuna Coilista. Vahvasti nu-metalilta kuulostava ”Lost And Forgotten” taas toimii yllättävänkin tehokkaasti. Selkeästi vaikutteita on 2000-luvun alun ”asenne” metallista, ja tuosta nykyään niin paheksutusta nu-metalista vaikutteita ottava kappale potkii varsin tehokkaasti. Tämä olisi ollut aikoinaan aika helvetin kova ralli, joskin on se kova tänäkin päivänä. Myös heleän naislaulun sekä tuon ”asenne” huudon vuorottelu onnistuu tässä kappaleessa erinomaisesti.

”Where I Want To Be” menee taas hieman enemmän tuonne Lacuna Coilin suuntaan, eikä vakuuta samalla lailla kuin edeltävä kappale. Toki kappaleesta löytyy enemmän puhtia kuin yhdeltäkään viimeisimmän L.C:n albumin kappaleista, mutta se nyt ei vielä hirveästi vaadi. Nykyisen levy-yhtiönkin vakuuttanut ”True Colors” menee jälleen vuorostaan takaisin tuonne ”asenne” linjoille ja lopputulos kuulostaa heti paljon paremmalta. Tämän yhtyeen pitäisi pysytellä näissä nopeatempoisissa ja rankemmissa kappaleissa. Ei yhtye tosin varsinaisesti syvälle sukella noissa rauhallisemmissakaan kappaleissa, mutta kyllä nämä kovemman puolen kappaleet toimivat selkeästi paremmin.

”Masks” on periaatteessa aika tavanomainen albumi omassa genressään, mutta jollain tapaa yhtye on saanut kappaleisiin puristettua normaalia enemmän tarttuvuutta ja hyviä koukkuja, jotta tätä jaksaa kuunnella useamminkin kuin 2-3 kertaa. Mitään varsinaisesti uutta ei yhtyeellä ole tarjolla, mutta keskivertoa parempia kappaleita ja jopa muutama erinomainenkin ralli on tälle albumille mahtunut. Eyes Set To Kill ei ole tehnyt vuoden kovinta albumia, mutta hakkaa useimmat oman tyylisuuntansa edustajat melkoisen reippaasti.

7/10

 

Kappalelista:

1.Masks
2.Killing In Your Name
3.Lost And Forgotten
4.Where I Want To Be
5.True Colors
6.Surface
7.Little Liar
8.Nothing Left To Say
9.The New Plague
10.Infected
11.Secrets Between
12.Haze
13.The Forbidden Line

https://www.facebook.com/eyessettokill?rf=110825095612898

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua