F.T.W. Boogie Machine – Rockers Of Destruction

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 12.2.2014

Huolimatta siitä, kuinka paljon joidenkin musiikiksikin kutsumaa ylituotettua mainstream-jätettä tänä vuonna julkaistaan, oli itselleni yksi alkuvuoden odotetuimpia julkaisuja F.T.W. Boogie Machinen kakkosalbumi ”Rockers Of Destruction”.  Jo helsinkiläisyhtyeen muutaman vuoden takainen debyyttialbumi ”Bull’s Eye” vakuutti rennon letkeällä, räkäisellä yhdistelmällään perus- rock’n rollia ja heavy metallia, jota höystettiin pienillä punk-vivahteilla.

Nyt toisella täyspitkällä Boogien koneisto on viritetty jälleen äärimmilleen: energisyys ja soittamisen ilo kuuluvat livenä nauhoitetusta levystä kotisohvalle asti. Turhat kikkailut on jätetty toisille yhtyeille, minimaaliset virheet siellä sun täällä eivät tunnu missään, ja ennen kaikkea kappaleet ovat helposti tarttuvia, ytimekkäitä ralleja. Vaikka yhtye käyttää häikäilemättömästi kaikki rock’n rollin kliseet hyväkseen, ehkä hetkittäin jopa hiukan kieli poskessa, se ei oikeastaan tässä tapauksessa haittaa laisinkaan, pikemminkin päinvastoin.

Tarttuvalla kertosäkeistöllä varustettu avausraita ”Liberty Boys” paljastaa albumin ytimen heti kättelyssä. Motörhead-henkinen kappale onkin levyn parhaimmistoa, johon voi laskea myös onnistuneen Eddie Cochran -coverin ”Twenty Flight Rock”, yksinkertaisen mutta toimivan AC/DC:n kanssa flirttailevan ”Big Fat Ass Bitch” sekä ehdottoman oman suosikkini ”Do You Want It All”, jossa grooveruuvi puristetaan tiukimmilleen.

Pääsääntöisesti ”Rockers Of Destruction” on menevää perus rock’n rollia, jossa viina virtaa, naiset ovat kauniita ja moottoripyörien bensa haisee. Musiikillisesti pientä poikkeusta levyllä tarjoilee hiukan punk-henkisempi ”Chopper Men And Boogie Machines” sekä ennen kaikkea levyn päättävä ”slovari” ”The Road”, joka on vierailevan naisvokalistin Tanya Kemppaisen (Soulgrind) esittämä. Kappale itsessään on erinomainen, mutta hiukan ihmettelen itse sen sopivuutta tälle levylle tai ylipäätänsä edes tälle yhtyeelle. Tanya vierailee myös jo yllämainitussa Eddie Cochran -coverissa taustalaulajana. Idea naislaulun käyttämisestä tämäntyylisessä musiikissa onkin piristävä.

”Rockers Of Destructionia” voi suositella kaikille, joille rock’n rollissa tärkeintä ei ole täysin virheetön soitanta ja täydellinen äänimaailma, vaan se fiilis ja se, kun musiikin kuulee tulevan soittajien sydämestä asti. Etenkin jos levyhyllystä löytyy entuudestaan Motörheadin, AC/DC:n tai vaikkapa Ted Nugentin levytyksiä, niin ”Rockers Of Destruction” mahtuu sinne sekaan vallan mainiosti. Vielä yhtyeelle sen verran terveisiä, että vinyyliversio olisi kiva niin tästä uudesta levystä kuin debyytistäkin. Sen verran old school -meiningillä mennään, että vanha kunnon vinyylin rahina antaisi varmasti mukavan lisämausteensa.

9/10

Kappalelista:
01. Liberty Boys
02. Rock And Roll Blood
03. Hellion Breed
04. Chopper Men And Boogie Machines
05. Twenty Flight Rock
06. Hot Wheels And Cold Steel
07. Big Fat Ass Bitch
08. Snakebite Woman
09. Do You Want It All
10. Rat Faced Fools With No Rules
11. Give Them Hell
12. The Road

https://www.facebook.com/FTWBoogieMachine?fref=ts

Kirjoittanut: Riku Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat