Facebookista ja Instagramista bannit saanut Trapt menetti nyt myös Twitter-tilinsä: syynä Chris Taylor Brownin pedofiliakommenteista syntyneet valitukset

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.12.2020

Vuonna 2002 julkaistusta ”Headstrong”-hitistään tunnetulla yhdysvaltalaisella Traptilla ei ole enää juurikaan sosiaalisen median alustoja jäljellä. Vielä vuoden 2020 alussa bändin keulakuva Chris Taylor Brown meuhkasi vapaasti Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa, tosin lähinnä vain ensiksi mainitussa.

Hetki sitten bändin Facebook-tili jäädytettiin Brownin kannustettua ja ihailtua Proud Boys -liikettä, jota kuvaillaan mediassa ja Wikipediassa äärioikeistolaiseksi ryhmittymäksi. Käyttäjien tekemien valitusten perusteella Facebook-sivu poistettiin kokonaan, ja pian seurasi myös bändin Instagram-tilin poisto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt bändillä ei enää ole edes Twitteriä käytössään, sillä hetki sitten Trapt sai lähteä myös sieltä. Tällä kertaa syynä oli keskustelu, jossa Brown kommentoi, että jos 25-vuotias nainen raiskaa 15-vuotiaan pojan, se ei ole pedofiliaa, ja että ”hän antaisi sille pojalle yläfemman”. Tämä kommentointi oli liikaa useille käyttäjille, jotka ilmiantoivat Traptin tilin Twitterille. Ylläpito selvästi tuomitsi, että tuollainen kommentointi ei ole heidän sääntöjensä mukaista, ja tästä syystä Traptin, sekä Brownin vähemmälle käytölle jäänyt henkilökohtainen tili, saivat lähteä.

Traptilla on ollut vilkas vuosi sosiaalisessa mediassa. Mukaan on mahtunut mm. metalcore-skenen artistien vähättelyä, haukkumista ja henkilökohtaista mollaamista, muiden bändien, kuten Slipknotin, kuuntelukertojen vähättelyä, sekä Body Countin Ice-T:n ja sittemmin edesmenneen Power Tripin Riley Galen haastamista kaksintaisteluihin. Osansa ovat saaneet myös Joe Bidenin kannattajat Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa, ja onpa Chris Taylor Brown kovaan ääneen mahtaillut bändin uuden ”Shadow Work” -albumin menestyksestäkin siitäkin huolimatta, että se tuntuu menestyneen huonommin kuin bändin vuoden 2016 albumi ”DNA”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy