Faith No Moren ex-kitaristi Trey Spruance kertoo kireästä ilmapiiristä bändin klassikkolevyn synnyn aikoihin

Kirjoittanut Konsta Hietaniemi - 28.1.2021

Faith No Moressa vuosina 1993-1994 soittanut Trey Spruance antoi äskettäin Eonmusicille haastattelun, jossa kertoi yhtyeen tunnelmista klassikkolevynsä ”King for a Day… Fool for a Lifetime” äänitysten aikoihin. Ilmeisesti ilmapiiri yhtyeessä oli suorastaan myrkyllinen kitaristi Jim Martinin lähdettyä yhtyeestä, ja Spruancen kanssa Mr. Bunglessa soittava Mike Patton oli jopa neuvonut häntä pysymään bändistä erillään.

”Minusta tuntui, että tilanne bändissä oli huonompi sen levyn äänitysten jälkeen kuin se oli aikaisemmin. Se oli heille outoa aikaa. Suurin muutos oli, että he olivat hankkiutuneet eroon Jim Martinista, mikä oli tosi iso juttu. He yrittivät laajentaa musiikkityyliään uusiin suuntiin, mutta Faith No More on hyvin orgaaninen yhtye ja on vaikea määritellä, että nyt lähdetään johonkin tiettyyn suuntaan.”

Juuri yhtyeeseen liittyneenä hän ei myöskään kokenut sopivaksi kommentoida musiikillista suuntaa:

”En oikein voinut päivitellä, miksi teemme tällaista riisuttua kamaa, joka kuulostaa popimmalta versiolta Black Flagistä. Teimme levyä kuitenkin Bearsville Studiosin tiloissa, jonka laitteisto oli viimeisen päälle. Koko homma tuntui minusta epämiellyttävältä. Siinä oli sellainen ikävä myrkyllinen ilmapiiri, jossa en halunnut olla lainkaan osallisena.”