Faith No Moren Mike Patton avautuu vaikeista ajoistaan koronapandemian aikaan: ”Aloin juomaan paljon ja olin todella masentunut”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.10.2022

Yhdysvaltalaisen vaihtoehtometallia soittavan Faith No Moren oli tarkoitus esiintyä tänä kesänä Kaisaniemen Puistossa mutta keikka peruuntui laulaja Mike Pattonin mielenterveyteen liittyvien ongelmien vuoksi. Nyt Patton on antanut The Guardianille haastattelun, jossa on avannut ongelmiaan koronapandemian aikana. Pattonin mukaan hän nautti koronapandemiasta ensimmäisen kolmen kuukauden ajan kun sai olla itsekseen kotona rauhassa mutta ajautui lopulta pandemian pitkittyessä syvään masennukseen ja myös alkoholin käyttö karkasi käsistä. Patton kertoi haastattelussa saaneensa ilmeisesti alkoholin käytön sekä masennuksen yhteisvaikutuksena itselleen agoraphobian, joka tarkoittaa julkisten paikkojen pelkoa. Patton kertoi korona-ajastaan ja haasteistaan seuraavaa:

”My initial response to the pandemic was: ’I love this shit!’ It allowed me to be an antisocial motherfucker. I had maybe three months of that: ’This is fucking awesome.’ Then something changed — and not for the better.”

”Because I was isolated so much, going outside was a hard thing to do and that’s a horrible thing. And the idea of doing more FAITH NO MORE shows — it was stressful. It affected me mentally. I don’t know why, but the drinking just … happened.”

Pattonin on tarkoitus tehdä paluu keikkalavoille joulukuussa Etelä-Amerikassa Mr. Bunglen kanssa. Vaikka hän kertoi The Guardianille odottavansa innolla paluuta keikkalavoille ja olleensa selvinpäin jo ”jonkin” aikaa on agoraphobia ilmeisesti yhä läsnä ja hän pelkää nousua takaisin keikkalavoille. Patton mainitsee haastattelussa myös muutamasta muusta ongelmasta mutta ei suostu kuitenkaan toimittajalle näitä avaamaan.

Luetuimmat

Uusimmat