Fall Out Boyn kitaristi Joe Trohman ilmoittaa ottavansa bändistä taukoa: ”Mielenterveyteni on heikentynyt nopeasti viime vuosina”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 19.1.2023

Vuodesta 2001 aktiivisena olleen rock-yhtye Fall Out Boyn kitaristi Joe Trohman ilmoittaa astuvansa bändistä hetkellisesti syrjään. Trohman kertoo syyksi mielenterveytensä, joka on hänen mukaansa mennyt huonoon suuntaan.

Trohman kertoi päätöksestään sosiaalisessa mediassa seuraavan tiedotteen muodossa:

”Neil Young sanoi kerran, että on parempi palaa loppuun kuin hiipua. Mutta voin sanoa yksiselitteisesti, että loppuun palaminen on kauheaa. Paljastamatta kaikkia yksityiskohtia minun on kerrottava, että mielenterveyteni on heikentynyt nopeasti viime vuosina. Välttääkseni haihtumiseni, pidän taukoa työelämästä, mikä valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että jätän Fall Out Boyn hetkeksi rauhaan.

Tämän päätöksen tekeminen on tuskallista, varsinkin kun olemme julkaisemassa uutta albumia, joka täyttää minut suurella ylpeydellä (syntini, josta olen eniten ylpeä). Kysymys on siis edelleen: Palaanko minä takaisin bändiin? Ehdottomasti, sataprosenttisesti. Sillä välin minun täytyy toipua, mikä tarkoittaa sitä, että asetan itseni ja mielenterveyteni etusijalle. Kiitos kaikille, myös bändikavereilleni ja perheelleni, jotka ymmärtävät ja kunnioittavat tätä vaikeaa, mutta välttämätöntä päätöstä.”

Yhtyeen uusi albumi ”So Much (for) Stardust” ilmestyy 24. maaliskuuta.