Fallen – Arms Of Fate

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.4.2012

Fallen on Markus Jussilan sooloprojekti, joka on julkaissut jo neljä demoa. Jussilan muita bändejä ovat mm. Earthlinger, Takorauta ja Menial. Melankolista ja melodista rockmetallia olisi nyt tarjolla uusimman demon ”Arms Of Fate” muodossa.

Melankolia on kyllä etusijalla Fallenin musiikissa. Kitaramelodiat ovat synkkiä ja sanoitukset peilaavat elämää, kuolemaa ja rakkautta. Bändi menee synkkyysakselilla lähes Sentenced-tyyliseen ahdistukseen, joskin musiikillisesti bändit ovat hyvin erilaiset. Soitannollisesta Fallen on kuin Nightwishin alkupään tuotanto ilman naislaulua. Vielä ehkä lähempänä musiikillisesti on Sonata Arctican hitaampi tuotanto, jopa vokaaleissa on tiettyä samaa tunnelmaa, joskin Tony Kakon korkeuksiin ei päästä.

”Arms Of Fate” -demon parasta antia on surumielinen kitarointi ja onkin selvää, että kitara on Jussilan pääinstrumentti. Ilmeisesti tietokonerummut nakuttava tasaisesti taustalla ja syntikat tuovat lisämelodiaa biiseihin. Syntikat on myös hoidettu ihan mallikkaasti. Vokaaleissa olisi parantamisen varaa, sillä nyt ääni on todella tasapaksu. Tunnetta, ylä- ja alapäätä lisää, niin homma voisi toimia. Tuotanto on yleisesti suttuinen ja ”suriseva”, mikä alleviivaa äänitteen ”demomaisuutta”. Itselleni jääkin tunne, että kuuntelisin jonkin bändin raakademoa, joka mennään vielä nauhoittamaan oikeaan studioon. ”Arms Of Fate” sisältää kolme biisiä ja intron, joista omaksi suosikikseni nousi viimeisenä tuleva ”Misery Painted Eyes” tarttuvan syntikkakuvion takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Fallenin ”Arms Of Fate” sisältää muutamia hyviä juttuja, mutta heikko tuotanto ja yleinen laatu tiputtavat pisteitä. Melankoliset sanoitukset toimivat ja kitarointi on komeaa. Melkein kehottaisin Jussilaan kasaamaan sooloprojektista oikean bändin ja nauhoittamaan vaikka biisit uudelleen studiossa.

4/10

Kappalelista:
01. Before Darkness Descents
02. The Rest Of Me
03. Arms Of Fate
04. Misery Painted Eyes

http://www.mikseri.net/artists/?id=59747

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen