FALLEN – Six Feet Under

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.1.2013

FALLEN on oululainen melankolista tunnelmametallia soittava bändi. Bändin 2012 julkaistu demo kantaa nimeä ”Six Feet Under”, joten aika synkissä tunnelmissa mennään.

FALLEN on pamauttanut demolleen viisi biisiä, joista kertyy kestoa vähän vajaat 20 minuuttia. Meno on tunnelmallista ja verrattavissa Sonata Arctican vanhempiin melodisiin biiseihin. Pääosissa on melodinen tunnelmointi, jota sävyttää kaunis naislaulu ja puhdas mieslaulu. Syntikoilla luodaan kivasti tunnelmaa, ja bändin kuvaukseen sopii todella hyvin sana ’melankolinen’.

”Six Feet Under” kuulostaa hyvältä ja soittimet soivat hyvin. Naisvokalisti hoitaa pestinsä todella hyvin, myös miespuolinen vokalisti sopii hyvin bändin ulosantiin. Demo on alusta loppuun hyvin rauhallinen ja viiden biisin pakettina hiukan puuduttava, mutta kappaleet ovat kyllä varsin laadukkaasti tehtyjä. Puuduttavuus on melko varmasti vain kuulijan korvassa tällä kertaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Demon parhaimmistoon nousee lähes balladimainen ”Hope”, jonka akustiset kitaraosuudet toimivat todella hyvin. Jos sinuun iskee hitaamman puoleinen ja tunnelmallinen metalli, kannattaa FALLEN katsastaa. Bändi kulkee muuten nykyään nimellä Mournful Lines.

7/10

Kappalelista:
01. Treason
02. Confine Me
03. Hope
04. Without Another Beating Heart
05. Anaesthesia’s Drama

http://www.mikseri.net/artists/?id=59747

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen