Famine Year – Demo MMXI

Helsingissä majaileva Famine Year on lähettänyt mustanpuhuvan demon arvosteltavaksi. Lätyn kannessa komeilee apina mustassa puvussa ase kädessä, josta voidaankin päätellä, että sanoma on nyt kohdillaan. Crust punkia ja grindcorea sekoittava bändi on juuri sitä mitä pitääkin, eli nopeaa, raskasta ja agressiivista. Ei ole siis ihme, että demolle tulee pituutta vain reippaat kahdeksan minuuttia.

”DEMO MMXI” sisältää neljä omaa biisiä ja yhden NOFX lainaraidan. Julmetulla vauhdilla kulkevat biisit ovat täynnä vihaa ja niistä on karsittu kaikki turha pois. Tähän soppaan kun vielä lisätään vokalisti, joka hoitaa pestinsä miehekkäästi huutamalla on kasassa miellyttävä paketti. Tuotanto on myös pidetty eläväisenä ja soundeja ei ole viilailtu liikaa. Levyn kaksi ensimmäistä biisiä on laulettu suomeksi ja loput kolme englanniksi, joka on hiukan outo ratkaisu. Suomenkieliset biisit ovat selvästi Famine Yearin vahvuus, sillä vastaavia bändejä ei löydy kovin montaa suomesta.

Famine Year muistuttaa ruotsalaisia Disfearia ja Total Jävlä Mörkeria, mutta siinä on myös paljon samaa Brutal Thruthin kanssa. ”DEMO MMXI” yhdistää useamman eri tyylin omaksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Levy toimii hyvin kokonaisuutena, mutta tulevaisuutta ajatellen toivon, että lätyille eksyy enemmän suomenkielisiä biisejä. Mitäpä tässä enää sen kummempia hölisemään, sillä lätty on vain todella hyvä. Famine Year on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaikille grindcore ja crust punk faneille.

8/10

Kappalelista:
01 Jossain Kulkee Raja
02 Sinivalkea Valhe
03 The Symptom
04 Copperhead
05 Freedumb (NOFX)

http://www.myspace.com/famineyear

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua