Famine Year – Lopun Alkua

Kirjoittanut Jarmo Hänninen - 16.5.2015

Helsinkiläinen hc-punk-yhtye Famine Year julkaisi kolmannen 7-tuumaisensa ”Lopun alkua” huhtikuussa 2015. Nelikön edellinen julkaisu oli täyspitkä ”Ja kaiken kruunaa kuolema” vuodelta 2013.

Ytimekäs ja genrelleen epätyypillisesti erittäin monipuolinen ”Lopun alkua” sisältää yhteensä 9 kappaletta, joissa yhdistellään todella taidokkaasti crust/punk- sekä hard- ja grindcore-elementtejä. Muutenkin Pete, Marko, Niklas ja Tumppi ovat saaneet aikaan todella hienon kokonaisuuden, joka tuntuu liian lyhyeltä. Kyllä se levy pitää kääntää vinyylisoittimessa, että tuotoksesta saisi tarpeekseen.

Takakannen tekstien mukaan levy on tallennettu yhtyeen treenikämpällä Saku Tammisen (joka soittaa myös kitarasoolon ”Petetyt”-kappaleessa) toimesta. Sama mies on myös miksannut levyn loppuvuodesta 2014, ja masteroinnin on toimittanut Jaakko Viitalähde (Virtalähde Mastering) 2015 tammikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Levy on alun alkaenkin loistava. Soundit ovat loistavat, ja vinyyliformaatti vain lisää nautintoa. Kappaleet ovat toinen toistaan parempia, ja vaikka ne verrattain lyhyitä vetoja ovatkin, niin kivoja ralleja jokainen. Ehdottomaksi suosikiksi nousee levyn päätösraita ”Ristilläroikkuja”, jonka vokaaleissa vierailee itse Keijo Niinimaa (mm. Morbid Evils ja Rotten Sound).

”Lopun alkua” on yllättävän raikas ja eheä kokonaisuus. Jos yhtyeen tuotannosta on aikaisemminkin diggaillut, niin ei ole mitään syytä jättää levyä väliin. Tietenkin jos haluat tutustua yhtyeeseen ensimmäisen kerran tämän julkaisun myötä, on se enemmän kuin suositeltavaa, sillä kyseessä on todella hyvä ja laadukas julkaisu jokaisen musiikinystävän vinyylikokoelmiin. 

9-/10

Kappalelista:
a-puoli

1. Mätäpaise
2. Nälkävuosi
3. Rikollinen
4. Lasikatto
5. Kuppi nurin
b-puoli
6. Poikkeustila
7. Petetyt
8 Avoin Hauta
9. Ristilläroikkuja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Famine Year -Band Camp
Famine Year Facebookissa

Kirjoittanut: Jarmo Hänninen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat