FBI julkaisi etsintäkuulutuksen Iced Earth -kitaristi Jon Schafferista

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.1.2021

Kaaoszine uutisoi eilen Iced Earthin kitaristina ja multi-instrumentalistina toimivan Jon Schafferin ottaneen osaa istuvan presidentti Donald Trumpin kannattajien järjestämään protestiin, jonka päätteeksi joukko ihmisiä Schaffer mukaan lukien tunkeutui Yhdysvaltain kongressitaloon estääkseen demokraatti Joe Bidenin vaalivoiton vahvistamisen. Neljä ihmistä on kuollut ja 52 mielenosoittajaa otettu kiinni.

Schaffer tallentui kongressitalon sisällä valokuvaaja Roberto Schmidtin ottamiin kuviin, joista tarkkasilmäisimmät Iced Earth -fanit tunnistivat kitaristin välittömästi. Washingtonin poliisi on julkaissut listan paikalta karanneista epäillyistä, joiden joukkoon Schaffer kuuluu. Poliisi tarjoaa luvattomasta tunkeutumisesta epäillyn kitaristin pidätykseen johtavista tiedoista jopa tuhannen dollarin palkkiota.

Schaffer julisti vuodenvaihteessa näkemyksiään Facebook-sivullaan:

”Ihmiset luulevat, ettei heillä ole yhtään valtaa, mutta heillä on mahtava määrä valtaa – tarkoitan, uskomaton määrä valtaa. Järjestelmä ja kontrolliverkko haluavat sinun uskovan, ettei sinulla ole valtaa, ja vahvistavat omaa valtaansa pelon, uhkailun ja psykologisen sodankäynnin keinoin. Kaikki se on roskaa.”

”En kuulu oikeistoon tai vasemmistoon. Olen amerikkalainen – se on minun maani, jossa minä asun. En luota hallitukseeni. En välitä, onko ihminen republikaani tai demokraatti. Yritän ymmärtää suurempaa kuvaa. Olen lukenut ja opiskellut paljon. Olen sanani mittainen mies, enkä sano asioita, joita en todella tarkoita. Olen muuttanut näkemyksiäni vuosien varrella, koska olen oppinut lisää – en siksi, että yrittäisin olla poliittisesti korrekti tai kumarrella kenenkään muun mielipiteille.”

Kitaristin osallistuminen Yhdysvaltoja keskiviikkona järkyttäneeseen kongressitalon valtaukseen on saanut Iced Earthin fanit irtisanoutumaan yhtyeen musiikista sankoin joukoin:

Nyt myös FBI on julkaissut Jon Schafferista etsintäkuulutuksen: