Fear of Domination luo nahkansa: Yhtyeen uusi kappale ”The Last Call” Kaaoszinen ensisoitossa

Kuva: Susanna Raitamaa

Shock metal -bändi Fear of Domination näyttää uuden kieroutuneen ilmeensä tuoreella ”The Last Call” -singlellään. Vokalisti Saku Solin kertoo yhtyeen halunneen virtaviivaisen ja jytisevän biisin, jossa jokainen jäsen on pystynyt kehittämään musiikkia omalta kantiltaan.

”The Last Call on isompi kuin yksikään FoDin aikaisempi teos. Tietyssä kasvuvaiheessa on luonnollista luoda nahka. Tiedämme, että tämä pitää tehdä, emmekä pelkää tulevaa. Tämä voi olla lopun alku tai alun loppu”, Solin kuvailee.

Yhtye on kasvanut myös jäsenmääränsä puolesta. Bändin pitkäaikaiset ystävät, live-tuuraajat ja menoon sopivat sekopäät laulaja Sara Strömmer sekä perkussionisti Mikael Kunttu liittyivät bändiin vuonna 2017. ”The Last Call” on yhtyeen ensimmäinen julkaisu, jossa Strömmerin laulua kuullaan.

”The Last Call on voimakkaan tahtotilan biisi, jossa jätetään kaikki mennyt paska taakse ja mennään eteenpäin elämässä. Nyt sain kerrankin purkaa ajatukseni noin tunteella ja päästää kaiken ulos”, Strömmer sanoo.

Toisena suurena muutoksena Kunttu on ottanut rumpujen tuotantovastuun harteilleen. Hän kuvailee bändin halunneen lyömäsoittimiin enemmän groovea.

”Halusin, että rumpuja ei rakenneta koneilla, vaan rumpali Vesa (Ahlroth) soittaa ne. Rummut paitsi tukevat riffiä, myös mukailevat lauluja. Sen sijaan perkussio-osuuksissa on hyödynnetty koneita. Elektroninen meininki on ollut aina osa FoDia”, Kunttu kertoo.

Säveltäjän ja lead-kitaristin, Johannes Niemen mukaan kappaleessa yhdistyvät melodisuus ja raakuus niin lauluissa kuin kielisoittimissa.

”Musiikki kuulostaa ehkä siksikin isommalta, että kaksi kitaraa eivät vain jauha samaa. Ne ovat ilmavasti ja selkeästi kuultavissa läpi biisin. Tuottaja Tuomas Kokko on tuonut mielettömän tärkeää näkökulmaa myös sointukulkuihin. Miksaaja André Alvinsi taas on luonut aivan mahtavan saundin.”

The Last Call” julkaistaan virallisesti Ranka Kustannuksen kautta muun muassa Spotifyssa ja iTunesissa perjantaina 26. tammikuuta. Voit kuitenkin kuunnella kappaleen Kaaoszinen ensisoiton kautta jo nyt tästä:

Mitä mieltä olet "The Last Call" -kappaleesta?

Single on ensimmäinen maistiainen Fear of Dominationin viidenneltä levyltä, joka on tarkoitus julkaista vuoden 2018 aikana.

www.fod.fi
https://www.facebook.com/FearOfDomination
https://twitter.com/fod_finland

Kommentit