Fear of Domination tanssitti Nosturissa 11.5.

Fear Of Domination

Shock metal -yhtye Fear of Domination julkaisi uuden levyn ”Metanoia” perjantaina 4.5., ja eilen he saivat levynjulkaisukiertueen päätökseen Tampereen Yo-talolla. Perjantaina kiertue rantautui Helsingin Nosturiin ja pääsin sitä itse todistamaan ihan paikan päälle ja oli muuten pirun kova kattaus! Illan pääesiintyjää olivat lämppäämässä My Favourite Nemesis ja High School Dropouts, joista pystyin näkemään vain osittain jälkimmäisen omien työkiireiden takia. Pitti pyöri kuitenkin hienosti heti alkuun ja coverit kuulostivat omaan korvaan hyviltä, joten siitä oli kiva alkaa fiilistellä FoDia varten. Tunnelma oli odottava ja ihmisiä alkoi valumaan enemmän kohti lavaa h-hetken lähestyessä.

Fear of Domination on minulle aika uusi tuttavuus, sitä aloin kuuntelemaan enemmän vasta silloin, kun naisvokalisti Sara Strömmer lähti mukaan. Viimeisen viikon olen kuitenkin luukuttanut jatkuvalla syötöllä bändin tuotantoa ja täytyy sanoa, että olin jo etukäteen aika vakuuttunut. Olin myös kuullut paljon hyvää Fear of Dominationin live-esiintymisestä, joten odotin illalta todella paljon ja täytyy sanoa, ettei se pettymystä tuottanut. Strömmerin ääni löi ällikällä ja toisen vokalistin Saku Solinin ääni on myös todella mielenkiintoinen, jota kuuntelee mielellään. Vaikka bändissä on kahdeksan jäsentä, ei lava vaikuttanut liian täydeltä ja jokaiselle annettiin tilaa olla oma itsensä ja aivan mahtava energia välittyi heistä jokaisesta yleisöön saakka. Jokaista jäsentä oli ilo seurata. FoD pyrkii tarjoamaan aina show’n keikoilla ja sitä se nimenomaan olikin.

Fear Of Domination

Fear of Domination soitti koko ”Metanoia”-levyn alusta loppuun saakka. Omia suosikkeja levyltä ovat ”Ruin” ja ”We Dominate”, mutta näiden lisäksi koko levy oli kyllä älyttömän kova varsinkin livenä. Yleisö oli hyvin mukana ja iloisia kanssasisaria ja -veljiä tanssi ympäri Nosturia ja lauloi kappaleita mukana. ”Metanoian” jälkeen kokoonpano jatkoi muiden biisien soittamista, jotka olivat osittain minulle vähän vieraampia, mutta se ei menoa haitannut. Pääasiassa Fear of Domination laulaa englanniksi, mutta suomeksi laulettu ”II” oli mielestäni illan paras esitys. Toinen helvetin kova oli ”Fear of Domination”, jonka kertosäettä piti huutaa mukana niin kovaa, että kaikki tietävät, kenestä on kyse. Iltaa paahdettiin menemään ilman kummempia välispiikkejä, saipahan kuunnella mahdollisimman paljon musiikkia. Kaikki kuulosti hyvältä ja missään vaiheessa ei ollut tylsää, koska bändi tarjosi musiikin lisäksi myös viihdettä ja heidän lavakarismansa on jotain, mitä en ole kokenut ennen. Yhtyeen perkussionisti Miikki hyppäsi myös pari kertaa yleisön sekaan.

Fear Of Domination

Kaiken kaikkiaan keikasta jäi hyvät fiilikset. Fear of Domination on ihan älyttömän kova livenä, ja suosittelen jokaista sen edes kerran kokemaan. Itse seurasin koko keikkaa leveä hymy kasvoillani ja jopa selvinpäin ollessani tanssijalkaa vipatti ja meno oli mahtava. Allekirjoittaneella tinnitus loppui myös vasta seuraavana aamuna, joten jatkossa täytyy varata vaan korvatulpat mukaan, mutta ehdottomasti haluan nähdä kokoonpanon myös jatkossa! Olen aika paljon keikoilla käynyt ja tämä meni heittämällä ykkösiin. Menkää ja kokekaa itse, koska on se vaan aivan vitun mahtavaa.

Settilista:
Dance With The Devil
Obsession
Face Of Pain
Sick And Beautiful
Shame
Lie
We Dominate
The Last Call
Mindshifter
Ruin
Primordial
Adrenaline
El Toro
II
Legion
Paperdoll

Encore:
Pandemonium
Fear Of Domination

Teksti: Heidi Kohonen
Kuvat: AJ Johansson

 

Kommentoi julkaisua