Fear Of Dominationin tulevan albumin julkaisu siirtyy

Fear Of Domination MetalOrgy Live 2014 1Shock industrial metal -yhtye Fear of Domination lykkää neljännen studioalbumin ”Atlaksen” julkaisua joillakin viikoilla. Laulaja ja sanoittaja Saku Solin sanoo, että bändi teki kaikkensa, mutta matkan varrella tapahtui monta asiaa, johon yhtye ei itse pystynyt vaikuttamaan. Solin kommentoi myöhästymistä seuraavasti:

”Paska osui tuulettimeen. Olisimme voineet väkisin puristaa levyn 11. päivään mennessä, mutta olemme uhranneet levyn eteen niin paljon, että se olisi ollut väärin levyä ja yleisöä kohtaan vain sylkäistä se pihalle.”

Suurin syy lykkääntymiseen on se, että bändi ei päässyt yhteisymmärrykseen albumin miksauksesta ja masteroinnista vastanneiden ihmisten kanssa. Bändin lead-kitaristi ja pääsäveltäjä Johannes Niemi sanoo, ettei asiaan liity suurta draamaa. Taiteelliset näkemykset eivät vain kohdanneet sisällön suhteen. Niemi kommentoi asiaa seuraavasti:

”Kerroimme, että haluamme levylle entistä raskaamman soundin niin, että jokainen instrumentti elementteineen erottuu entistä paremmin. He veivät soundia omasta mielestään parhaaseen suuntaan, mikä ei oikein sopinut meidän bändiin. Se oli kaukana FoDista.”

Bändi veti materiaalin takaisin ja valitsi miksaukseen ja masterointiin uudet yhteistyökumppanit. Uutena miksaajana on toiminut Electric Fox Studiosin Tuomas Kokko, joka on miksannut muun muassa Swallow the Sunia. Masteroinnista taas vastaa Svante Forsbäck, joka on tehnyt töitä muun muassa Rammsteinin kanssa.

”Olimme kaikki enemmän tai vähemmän ällikällä lyötyjä, kun kuulimme lopputuloksen. Nyt osuttiin nappiin, tämä on vitun kova”, Niemi iloitsee.

”Olemme totta kai pahoillamme myöhästymisestä, mutta toivomme, että yleisö ja fanit ymmärtävät. Tätä taakkaa on kannettu niin pitkään, että haluamme kantaa sen tyylikkäästi loppuun asti”, Solin sanoo.

Fear of Domination tarjoaa kuitenkin Atlakselta seuraavan rohkean maistiaisen hyvitykseksi. Digisinkku ”Adrenaline” purskahtaa pihalle levyn alkuperäisenä julkaisupäivänä 11. maaliskuuta. Saku Solin kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Adrenaline on kooste koko levyn tematiikasta, tunnelmasta ja tyylistä. Se kertoo periaatteesta, kun mikään ei riitä. Elämään on pakko saada syytä elää ja lisää väriä. Itselleni adrenaliiniryöpyn kiihko ja villeyden tunne on korvaamaton ja upea. Sitä keikatkin ovat meille.”

Fear Of Domination Atlas 2016

Kommentoi julkaisua