Fearout julkaisi toisen singlen ja musiikkivideon tulevalta debyyttialbumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 8.10.2021
Kuva: Janne Mökkönen

Helsinkiläinen Fearout julkaisi tänään toisen singlensä ”Point Blank Range”. Kappale on otettu 5.11.2021 Inverse Recordsin kautta julkaistavalta debyyttialbumilta, joka kantaa nimeä ”Bleedthrough”.

Laulaja Justus Latvala kommentoi:

””Point Blank Range” on jo vähän vanhempi sävellys, olisinkohan ekan demon heittänyt bändille 2015 alkuvuodesta kuultavaksi. Laulumelodiaa väännettiinkin sitten 5 vuotta, kunnes viime joulukuussa saatiin naulattua lopullinen versio. Biisissä on hyviä riffejä, jotka on itse asiassa sävelletty bassolla ja oltiin kaikki sitä mieltä, että siinä on potentiaalia, mutta laulut ei nousseet ihan samalle tasolle. Onneksi ei tullut mentyä siitä, mistä aita on matalin ja lopulta löytyi oikeat nuotit oikeisiin paikkoihin.

Levyä miksattaessa Point Blank Range oli ensimmäinen, jonka Seppo Nummela otti käsittelyyn. Kitarasoundia haettiin aika kauan ja itse asiassa se johti siihen, että kitaraosuudet äänitettiin 4 kertaa, koska soundi, joka narulle tarttui, ei vaan ollut sitä, mitä tarvittiin.

”Point Blank Rangessa” pohdiskellaan tehtyjä valintoja ja niiden seurauksia ja sitä, eläisikö sitä kuitenkin samalla tavoin, jos saisi tilaisuuden tehdä kaiken uudelleen. Vaikka jokainen päätös onkin johtanut siihen missä ja kuka nyt on, väistämättä välillä miettii, olisiko jonkun kompuroinnin voinut välttää toimimalla toisin.

Fearout – ”Bleedthrough”

01: That Was the Day I Decided to Start Using Hard Drugs
02: The End of the Beginning
03: Point Blank Range
04: Obsession
05: Nevermore
06: Which One of You
07: Smokescreen
08: Fist. Dreams. Insanity.
09: Half-Empty Man
10: What’s in the Box
11: Betrayal
12: Bring Me Down