Feedback tekee digiloikan – ”The Factory” -albumi julkaistaan suoratoistopalveluissa

Feedback 1993

Hard rock -yhtye Feedback julkaisee ”The Factory” -albuminsa Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa 25. kesäkuuta. Alun perin vuonna 1993 julkaistu, Juuso Nordlundin ja yhtyeen tuottama albumi on nyt saatavilla Mikko Saarisen remasteroimana.

Tamperelainen Feedback aloitti jo 80-luvun puolivälissä perustajinaan Otto Hallamaa (kitara), Juha Leppäharju (basso) ja Pete Mäkelä (laulu). Vuonna 1989 Feedback selvitti tiensä Rock SM -kisan finaaliin.
Tärkeällä kilpailulla oli merkittävä vaikutus bändin tunnettavuuteen ja toiminnan laajenemiseen.

Kiipparisti Tuomas Kesälä liittyi yhtyeeseen kesällä 1990, ja Feedbackin ensimmäinen single ”Ain’t Such A Bad Thing” julkaistiin samana syksynä. Single oli vähintäänkin paikallisesti myyntilistojen hitti ja se nähtiin myös TV2:n Rockstop-ohjelmassa.

Rumpali Juppo Paavola kiinnitettiin mukaan keväällä 1991, toinen single ”And I Fly Out Of Time” julkaistiin, ja keikkoja oli jo myös isommilla festivaaleilla.

Huolella valmisteltu, bändin omia biisejä sisältävä ”The Factory” -albumi julkaistiin syksyllä 1993. Levy sai innostuneen vastaanoton, mutta ajat olivat muuttuneet laman myötä vaikeammiksi toimia. Vielä kesällä 1994 Feedback esiintyi festivaaleilla mm. Virossa, mutta syksyllä keikkatoiminta alkoi hiipua.

Bändin jäsenet ovat sittemmin, niin yhdessä kuin erikseen, olleet mukana lukuisissa erilaisissa musiikkikuvioissa yhä tähän päivään saakka. Syksyllä 2019 Feedback kokoontui keikalla Daffest-festivaalilla Kuivaamossa Tampereella.

Feedback: “The Factory” (1993):

Otto Hallamaa – kitara
Tuomas Kesälä – kiipparit
Juha Leppäharju – basso
Pete Mäkelä – voc
Juppo Paavola – rummut

Äänitys & miksaus: Studio JJ/ Juuso Nordlund
Remasterointi 2020: Mikko Saarinen
Levy-yhtiö 2020: In Between Publishing Oy