Festariennakko: MetalDays 24.-30.7.2016

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.6.2016

metal days 2016Slovenian idyllisen kauniissa Tolminissa järjestetään tänä kesänä MetalDays-festivaali (ent. MetalCamp) jo 12. kertaa. Tänä vuonna lavalle nousee viiden päivän aikana satakunta bändiä, joihin lukeutuvat mm. At The Gates, Blind Guardian, Dark Funeral, Exodus, Fleshgod Apocalypse, Kreator, Napalm Death, Septic Flesh ja Testament. Suomalaisbändejäkin on Tolminissa aina nähty; tänä vuonna paikalla ovat Insomnium ja Horna. MetalDaysilla on hyvä maine eurooppalaisena metallifestarina, jonka ei ole annettu kasvaa liian isoksi. Odotettavissa lienee tänäkin vuonna oivalliset metallijuhlat paahtavan auringon alla ja luonnonkauniin maiseman keskellä.

Millä fiiliksillä Kaaoszinen edustus odottaa näitä festareita ja mitä bändejä odottaa kaikkein eniten?

Anna-Leena Harinen:

Olen lähdössä MetalDaysiin nyt ensimmäistä kertaa ja jo kutkuttelee kyllä! Festarimiljöö on kuulemani mukaan ainutlaatuinen, mikä olikin yksi tärkeimmistä syistä lähteä koko festareille. Kotimaan festareita on tullut koluttua jonkin verran vuosien varrella, mutta ulkomaalaisia kekkereitä en ole tätä ennen päässyt vielä kokemaan. Odotan viikolta hurmoksellisia keikkoja, helteistä säätä ja hyvää meininkiä. Bändikattaus on ihastuttavan monipuolinen, enkä tiedä, miten ehdin nähdä kaiken kivan, mutta muun muassa näitä bändejä odotan kovasti:

Fleshgod Apocalypse

Bändin nimi on kyllä tuttu jo vuosien takaa, mutta vasta loistavan ”King”-albumin myötä tykästyin tähän yhtyeeseen kunnolla. Alkuvuodesta ilmestynyt albumi räjäytti tajuntani ja samaa odotan myös tulevalta keikalta.

Gama Bomb

Pohjois-Irlannista tulevat rässiveikkoset ovat myös yksi uudemmista ihastuksista, joka valloitti minut vasta uusimmalla albumillaan. Jalka alkaa vipattaa ja pää nykiä jo levyä kuunnellessa, joten ennustan (ja toivon), että Gama Bombin keikasta tulee veikeän vauhdikas ja hikinen!

Testament

Nämä thrashin jättiläiset on tullut nähtyä muutaman kerran aikaisemminkin livenä, mutta viime kerrasta on jo aikaa. Pidän Testamentia äärimmäisen vakuuttavana ja varmana livebändinä, jota on kiva päästä todistamaan taas pitkästä aikaa.

Insomnium

Pakko vetää vähän kotiinpäin lopuksi. Insomnium on tullut nähtyä kotimaassa varmaan jo lähemmäs 20 kertaa, mutta ulkomailla ei kertaakaan. Yhtään huonoa keikkaa en ole bändiltä nähnyt, enkä usko tämänkertaisenkaan keikan tekevän poikkeusta.

 

Rudi Peltonen:

Itse olen käynyt ensin Metal Campissa ja sittemmin MetalDaysissa jo useita kertoja – ja löydän itseni aina uudelleen sieltä, vaikka bändikattaus ei joka vuosi mieltä ole pelkästään lämmittänyt. Mutta miljöö ja ylipäätään festareitten fiilis saa aina palaamaan tuonne jokilaaksoon. Anna-Leenan tavoin odotan kovasti näkeväni uudelleen juuri Nummirockissa kovan keikan heittäneen Fleshgod Apocalypsen, mutta nostetaan mukaan myös muutama muu bändi:

Marduk

Vaikka bändi on tullut jo tänäkin vuonna muutaman kerran livenä todistettua, ei uutta keikkaa voi olla odottamatta heti seuraavan perään.

Dark Funeral

Tänä vuonna jykevän ”Where Shadows Forever Reign” -levyn julkaissut Dark Funeral on myös tuttu live-bändi, mutta erityisesti nyt odottaa uusien biisien todistamista keikalla.

Einherjer

Viikinkimetallia Slovenian luonnon helmassa! Eihän tämä voi mennä millään tavalla mönkään, eihän?

Septic Flesh

Nämä kreikkalaiset vakuuttivat minut esiintymisellään jokunen vuosi sitten Oslossa, joten odotan innolla uutta tapaamista. Toivotaan, että keikka on sijoitettu pimeään iltaan eikä jonnekin keskipäivään.

Horna

Tokihan minunkin pitää sitten vetää kotiinpäin ja lisätä mukaan se toinen MetalDaysin kotimainen yhtye. Ei sillä, että ihan helpolla tätä bändiä jättäisin missään maassa näkemättä.

 

MetalDaysin kotisivut