Festariennakko: Nummirock 2019

PND-oireisiin saadaan kohta helpotusta, kun kesän kohokohta on pian täällä – nimittäin . Neljä päivää metsässä ja rannalla mörköilyä, uskomatonta yhteisöllisyyttä ja loistavaa musiikkia. Tänäkin vuonna Nummirock tarjoaa vierailijoilleen paljon monipuolista metallimusiikkia, ja ohjelmistosta löytyy aivan varmasti jokaiselle jotakin.

Keskiviikko 19.6.

Vaikka Penat sun muut ovatkin jo hyvissä ajoin saapuneet kauniille ja idylliselle Nummijärven rannalle juhlimaan keskikesän juhlaa, itse festarin musiikillinen anti alkaa vasta keskiviikkona. Koko Nummirock 2019 -festivaalin käynnistää juhlallisesti Nummirockin omasta väestä koostuva Nummirock Ensemble, joka levittää Nummirockin ilosanomaa ympäri vuoden. Nummen omien mörököllien jälkeen kuullaan hieman melodista death metalia, jota tarjoilee Suotana. Yön hämärtyessä tunnelma muuttuu varmasti entistä synkemmäksi, kun ensimmäisen festivaalipäivän päättää kotimainen black metal -bändi Thyrane.

Torstai 20.6.

Torstaina festarikansa saa nukkua rauhassa pitkään, sillä torstain ensimmäinen yhtye Atlas aloittaa north coren soittamisen vasta neljältä. Ehdottomia must see -bändejä torstaina ovat tietenkin Radio Rock -lavan pyhä kolminaisuus eli Omnium Gatherum, ja Decapitated. Infernolla puolestaan ainakin Trollfest on pakko käydä vähintäänkin kurkkaamassa. Illalla kuitenkin joutuu tekemään vaikeita päätöksiä, kun samaan aikaan Inferno-lavalla vetää islantilainen Skálmöld ja Kaaosklubilla kotimainen folk metalia ja black metalia yhdistelevä Paara. Myös torstai-ilta päättyy bläkkiksen merkeissä, kun illan viimeisen hitaan tarjoaa Trollheims Grott, jonka jälkeen bileet siirtyvät leirintäalueelle.

Perjantai 21.6.

Perjantaina on ainakin itselleni eniten nähtävää ja kuultavaa. Ensiksi olisi tarjolla rock-joogaa ja sen jälkeen Nummi-legenda Penan Krabula-bingo. Mielenrauhoittavan joogan ja reippaan krabula-bingon jälkeen voikin mennä nauttimaan aamupalaa ja katsomaan paluun tehnyttä MyGrainiä.

Radio Rock -lavalla koetaan perjantaina suurien bändien juhlaa, kun kattauksesta löytyy Battle Beastia, Stam1naa, Hypocrisyä ja tietenkin . Myös Inferno-lavan tarjonta vaikuttaa varsin lupaavalta, sillä MyGrainin lisäksi sieltä löytyy Twelve Foot Ninjaa, Soilworkiä ja ruotsalainen death metal -suuruus Bloodbath. Illan viimeiset humpat tarjoilee Kaaosklubilla Stereo Terror DJ’s ja Infernolla mustemman metallin ystäville Horna.

Lauantai 22.6.

Raikkaaseen vanhan viinan tuoksuiseen aamuun heräävä festarikansa voi myös lauantaiaamuna hengitellä ja puhallella syvään rock-joogassa. Tämän jälkeen saadaan nauttia yllätysesiintyjä Sepi Kumpulainen Duon tarjoamasta kansanmusiikista. Kuitenkin lauantain ehkä mielenkiintoisimman esityksen tarjoaa Pulkkinen, jota ainakin itse odotan varsin kauhunsekaisin tuntein. Pulkkisen ”manboobsien” ja komeuden lisäksi on myös tarjolla ihan oikeitakin tissejä ja etenkin kauneutta, kun Kaaosklubilla nähdään Tampere Burlesque.

Myös musiikillisesti lauantai on varsin antoisa. Inferno lavalta löytyy Ruoskaa ja Swallow The Sunia ja Kaaosklubilta taas Suamenleijona. Koska edellisenä iltana esiintyi Stam1na, niin lauantai on pyhitetty Mokomalle. Nummirockin päättää virallisesti , mutta juhannusjuhlinta jatkuu vielä Kaaosklubilla Stereo Terror DJ’sin tahdissa.

Jos ei Nummirockin bändikatalogi miellyttänyt silmää, niin kannattaa tulla edes leirintäalueelle kokemaan se uskomaton Nummi-tunnelma, jonka vuoksi samat ihmiset vaeltavat vuosi toisensa jälkeen keskelle Kauhajokea palelemaan sateen keskelle. Ainoa huono puoli on tosin se, että jo ensimmäisen Nummirockin jälkeen PND-oireet ovat melko pahat.

Lisätietoja Nummirockista ja tie lippukauppaan löytyy täältä.

Kuvat: Jarmo Hänninen Photography

Kommentoi julkaisua