Provinssi 2019 kuva: Carla Åkerman

Festariennakko: Provinssin festivaalialue on suurempi kuin koskaan!

Kirjoittanut Sini Sulkakoski - 6.6.2022

Provinssi on yksi Pohjois-Euroopan perinteikkäimmistä ja suurimmista musiikkifestivaaleista. Kolmipäiväinen festivaali järjestetään perinteisesti kesäkuun viimeisellä viikolla Seinäjoen Törnävänsaarella.

Provinssin nettisivuilla olevan tiedotteen mukaan festivaalialue on tulevana kesänä suurempi kuin koskaan aikaisemmin, jonka lisäksi alue palveluineen näkee useita merkittäviä ja kauan toivottuja uudistuksia.
Osa Törnäväntiestä muuttuu tapahtuma-alueeksi, kun Provinssin pääportti sijoitetaan ensimmäistä kertaa keskelle katua. Uudet sisääntulojärjestelyt mahdollistavat Carlings Stage -telttalavan sijoittamisen pääporttien ja Törnäväntien välittömään läheisyyteen, Törnävän kesäteatterin pysäköintialueen ympäristöön.

Tiedotteen mukaan Provinssin päälavan eli Mainland Stagen keikat sekä kuuluvat että näkyvät entistäkin paremmin. Kentän keskiosaan sijoitetun viivelinjan eli uusien PA-tornien myötä äänentoisto on erinomainen kentän takalaidassakin. Myös näkyvyyttä lavalle on parannettu uudella teknisellä toteutuksella, joka mahdollistaa luopumisen korkeasta, aikaisemmin keskelle kenttää sijoitetusta mikseritornista. Näin kenttäalueella ei tulevana kesänä ole lainkaan näkyvyyttä estäviä suuria rakenteita.

Tänä vuonna on saatavilla myös oma saavutettavuuskartta, joka kertoo saavutettavimmat reitit alueella kulkemiseen.

Nähtäväksi jää, kuinka odotetut muutokset näkyvät ja tuntuvat tapahtumannälkäiselle festarikansalle!

Torstai
The Sounds
Uransa aikana innoitusta niin modernista synapopista kuin railakkaasta indierockista hakeva ruotsalaisbändi teki ensivierailunsa Provinssiin kesällä 2008. Vuodet vierivät ja trendit muuttuvat, mutta The Sounds takaa aina parhaat bileet: kun Maja Ivarsson käskee, niin Törnävänsaari tottelee!
The Sounds Mainland Stagella klo 20.00-21.15.

Korn
Vuosien saatossa Korn on julkaissut 13 pitkäsoittoa, joilta löytyy lukemattomia ”Freak on a Leashin”, ”Twisted Transistorin” ja ”Falling Away from Men” kaltaisia täysosumia.
Provinssin nettisivuilta löytyy mielenkiintoista faktatietoa liittyen Kornin saamiseen Provinssiin esiintymään:

”Olemme yrittäneet saada Kornia esiintymään Provinssiin jo ainakin parina kymmenenä vuonna, todennäköisesti useammin kuin mitään toista yhtyettä. Monesti neuvottelut ovat edenneet aivan loppusuoralle, mutta aina lopulta vierailu on syystä tai toisesta kaatunut.

Vuonna 2006 Korn oli jo kiinnitetty Provinssin pääesiintyjäksi, mutta tuolloin keikka peruuntui sairaustapauksen vuoksi vain viikkoa ennen festivaalia. Pettymys oli valtaisa!

Lähes 15 vuotta myöhemmin onnistuimme jälleen vahvistamaan Kornin kattaukseemme, mutta sitten iski korona. Ja kesällä 2021 sama kirous toistui.

Nyt on vihdoin aika, että Provinssin ja Kornin välinen kissa-hiiri-leikki on valmiina loppuhuipennukseensa.”

Korn Mainland Stagella klo 22.15-23.30.

Metalli-, rock- ja punk -genrejä torstaina edustavat lisäksi: Anti-Flag, Beast in Black, Blind Channel, Blues Pills, Don Broco, Nova Twins, Kissa ja Stam1na.

Perjantai:
Sunrise Avenue
Ainoan Suomen-festivaaliesiintymisensä ja jäähyväiskiertueensa etapin Provinssissa pysähtyy tekemään Sunrise Avenue. Suomalaisen musiikin yhdeksi tunnetuimmista, kansainvälisillä lavoilla esiintyneistä yhtyeistä nousseen Sunrise Avenuen suosio ei ole vuosien varrella laantunut. Yhtyeen suuret poprockmelodiat on kuin tehty isoille festivaali- ja stadionlavoille, joten Provinssissa valmistaudutaan hyppimään hurmoksessa kappaleiden tahtiin vielä viimeiset kerrat.
Sunrise Avenue Mainland Stagella klo 22.30-23.45.

Pendulum Live
Drum´n´bass-legenda Pendulum sähköistää Törnävänsaaren! Täydellä livekokoonpanolla Provinssissa nähtävä yhtye tarjoilee Provinssi-yleisölle ennennäkemättömän show’n visuaalisen ilotulituksen erikoisefektien ja audiovisuaalisen materiaalin muodossa. Edellisen kerran yhtye nähtiin ikimuistoisella keikalla ennakkoon loppuunmyydyssä Provinssissa vuonna 2011.
Pendulum Live Mainland Stagella klo 01.00-02.00.

Rock-, punk- ja metallitarjontaa perjantaina tarjoilee lisäksi: Architects, Frank Carter & The Rattlesnakes, Hatari, Poorstacy, Von Hertzen Brothers, Huora, LÄHIÖBOTOX, Moon Shot ja Wheel.

Lauantai:
Deftones

Lähtemättömän vaikutuksen nykymetalliin tehnyt Deftones kuuluu niihin nimiin, jotka vavisuttavat genreen vihkiytymättömienkin sielua. Ainutlaatuisesti raskasta vyörytystä elektronisiin uuden aallon popin sävyihin naittava jenkkibändi muokkasi nu-metallin uuteen uskoon vuonna 2000 ilmestyneellä merkkiteoksellaan “White Pony”, jota seuranneet julkaisut ovat jatkaneet bändin tinkimätöntä linjaa. Viimeisimpänä todisteena tästä on syksyllä 2020 julkaistu ”Ohms”, joka on pyörinyt Provinssi-toimiston voimasoitossa ilmestymisestään saakka.
Deftones Mainland Stagella klo 22.00-23.30.

Opeth
Jos tutustuit Opethin tuotantoon jo yhtyeen uran alkuvaiheessa, et todennäköisesti arvannut miltä yhtye nyt 2020-luvulla kuulostaa.
Alun perin raa’an death metalin parissa operoinut ruotsalaisbändi vei vuoden 2008 ”Watershed”-levyllään metalli-ilmaisunsa äärimmilleen, joten oli uuden aikakauden vuoro. Mikael Åkerfeldtin johtama yhtye lähti ennakkoluulottomasti hakemaan innoitusta 70-lukulaisesta progressiivisesta rockista, ja örinälauluin maustetut metallibiisit muuttuivat eeppisiksi ja yli 10-minuuttisiksi progeteoksiksi. Sittemmin Opeth on jälleen palannut kohti raskaita juuriaan, ja fanikunta on vain kasvanut. Suomessakin yhtyeen keikat ovat vaihtuneet klubeista jäähalleiksi.
Opeth Woodland Stagella klo 20.30-22.00.

Hassisen Kone
Ikonisen suomirockyhtye Hassisen Koneen paluukeikkaa on odotettu kuin sitä kuuluisaa kuuta taivaalta. Kärsivällisyys palkitaan viimein kesällä 2022, kun kuolemattomat klassikkohitit kuten “Rappiolla”, “Levottomat jalat” ja “Tällä tiellä” kirvoittavat Törnävänsaaren yhteislauluun.
Hassisen Kone Mainland Stagella klo 19.15-20.30.

Rock-, metalli- ja punk -genrejen pintaa pitävät: Mokoma, Perturbator, Bad Sauna, SARA ja Stoned Statues.

Provinssin koko ohjelmisto:

Torstai:
Korn, The Sounds, Antti Tuisku, Anti-Flag, Beast in Black, Behm, Blind Channel, Blues Pills, Don Broco, Erika Vikman, IBE, Nova Twins, Stam1na, Arppa, Ege Zulu, Isaac Sene, Kissa, Kuumaa, Laulun lahja: Laura Moisio X Liila Jokelin X Kielo Kärkkäinen X Kanerva, Louie Blue, Lxandra, Lyyti, Melo, Nelli Matula, Olivera, Rosa Coste, Rosita Luu

Perjantai:
Pendulum Live, Architects, Sunrise Avenue, Frank Carter & The Rattlesnakes, Gasellit, Hatari, Kaija Koo, Kemopetrol, Olavi Uusivirta, Poorstacy, Ruusut, Sanni, Von Hertzen Brothers, Antti Autio, Huora, Knife girl, Linda Fredrikson Juniper, Luukas Oja, Lähiöbotox, Matriarkaatti, Moon Shot, Nelma U, Pambikallio, Teini-Pää, Vildá, Wheel, Yeboyah

Lauantai:
Deftones, Opeth, Hassisen Kone, JVG, Vesala, Aurora, Chisu, Erin, Evelina, Maustetytöt & Agents, Mokoma, Perturbator, Vesta, Bad Sauna, Cledos, F, Hassan Maikal, Knipi, Lasten Hautausmaa, Lauri Haav, Litku Klemetti, M, Mc Koo, pehmoaino, Pintandwefall, SARA, Sexmane, Stoned Statues, Suistamon Sähkö, Ursus Factory

PROVINSSI
30.06.2022 – 02.07.2022
https://www.provinssi.fi/

Liput:
https://www.provinssi.fi/liput/

Luetuimmat

Uusimmat