Festariennakko: Qstockissa tarjolla monipuolinen kattaus kotimaisia ja ulkomaisia artisteja!

Kirjoittanut Sini Sulkakoski - 4.7.2022

Oulussa järjestettävä Qstock on ollut loppuunmyyty jo kahdeksana kesänä peräkkäin, ja Qstock on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista.

Paljon parjatut ”sekafestivaalit” saavat usein kritiikkiä osakseen siitä, että ei ole selvää, keille ne on liiallisen monipuolisuutensa vuoksi suunnattu. Qstock tarjoaa musiikillisia elämyksiä moneen makuun, ja omasta mielestäni Qstockin koostama ”kaikille kaikkea” -konsepti on vuosien aikana toiminut mainiosti, koska metalli- ja rockmusiikki ei todellakaan ole ainakaan viime vuosien aikana ollut mikään pieni osa tapahtumaa. Tämäkään vuosi ei ole metalli- ja rockmusiikin artistikattauksen osalta poikkeus.

Perjantai:
Blind Channel, eli Oulun omat pojat, tulevat oletettavasti keräämään kotikaupungissaan olevan fanikuntansa Kuusisaareen. Viime vuonna Blind Channel esiintyi Qstockin toiseksi suurimmalla Kaleva-lavalla, joten oikeutettua onkin, että jatkuvasti suurempaa suosiota niittävä Violent Pop -pumppu ottaa tänä vuonna Qstockin päälavan haltuun!
Blind Channel päälavalla klo 16.30-17.30.

Suurta nousukiitoa nauttiva, saksalainen metalcore-yhtye Electric Callboy heittää Suomen ainoan festivaalikeikkansa Qstockissa perjantaina. Electric Callboy on julkaissut kiertueaikataulunsa vuoden 2023 toukokuuhun saakka, ja Suomi ei tällä listalla komeile. Nyt todellakin on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ja kokea tämä saksalainen jumppapumppu Suomen maan kamaralla Qstockissa!
Electric Callboy Kaleva-lavalla klo 17.30-18.30.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Perjantain raskaamman ja rokimman puolen tarjoilee kansalle lisäksi Fatal Effect, Merta, Lucifer, Sky Fighters, Steve´n´Seagulls, Stoned Statues, Survive the Silence ja Thundermother. Perinteistä, tuttua ja turvallista metallipoljentoa perjantaihin lyövät myös Mokoma ja Beast in Black.

 
Lauantai:
Lauantaina omiensa eteen nousee myös Sentenced-kippari Ville Laihiala ja Saattajat. Kotimaisen metallimusiikin legenda julkaisi menneenä talvena uransa ensimmäisen kerran musiikkia suomeksi, joten nähtäväksi jää, kuinka oululaisyleisö Laihialan suomalaisen ilmaisun Qstockissa vastaanottaa.
Ville Laihiala ja Saattajat Sirkusteltassa klo 16.30-17.30.

Pieni hauska fakta tähän väliin: Suomimetallin kiistaton pioneeri Stratovarius perustettiin vuonna 1985 ja Qstock on järjestetty vuodesta 2003 lähtien, ja silti nämä kaksi eivät ole vielä koskaan kohdanneet! Tämä on siis ensimmäinen kerta ikinä, kun Stratovarius kajauttaa sävelensä Qstockissa. Jo oli aikakin!
Stratovarius Sirkusteltassa klo 18.30-19.30.

Kesän toisen Suomen-keikkansa heittävä Limp Bizkit tulee mitä todennäköisimmin pompauttamaan Kuusisaaren juhlakansaa tahdeillaan. Olipa nu-metallista mitä mieltä tahansa, on Limp Bizkitin vuosien takainen suurhitti ”Take a Look Around” aikakautensa klassikko ja osa monen nuoruutta – tahtoi tai ei. Mielenkiintoista nähdä, millä mentaliteetilla nu-metallin yksi virstanpylväs suomalaisen festariyleisön haltuunsa ottaa! Tämä klassikkopläjäys niittaa yhteen Qstock 2022 -festarin esiintyessään lauantain viimeisenä esiintyjänä päälavalla klo 22.30 alkaen.
Limp Bizkit päälavalla klo 22.30-00.00.

Lauantain muun raskaammanpuoleisen tarjonnan hoitavat Huora, Moskah, Balance Breach, Moon Shot, Wheel, Sara, Survive the Silence, Omnium Gatherum ja Xysma.

Qstock 29.-30.7.2022 Oulu
https://www.qstock.fi/


Päiväkohtaiset esiintyjät:

Perjantai:
Aamun Kuningatar, Anssi Kela, Arppa, Beast in Black, Blind Channel, Darude, Electric Callboy (DE), Etta, Fatal Effect, Gettomasa, Haloo Helsinki!, Kas Kan, Lucifer (SE/DE), Lukas Graham (DK), Mokoma, Mouhous, Paleface ja Räjähtävä Nyrkki, pehmoaino, Pyhimys, Radiopuhelimet, Sanni, Sky Fighters, Steven’n’Seagulls, Stoned Statues, Thundermother (SE), Vesta, Viivi

Lauantai:
Antti Tuisku, Behm, Evelina, Gasellit, Good Luck Million, Hegemonia, Huora, ibe, JVG, Lauri Haav, Lauri Tähkä, Limp Bizkit (US), Maustetytöt X Agents, Moskah, Nelli Matula, Olavi Uusivirta, Omnium Gatherum, Pihlaja, Ruusut, Sarah Klang (SE), Sexmane, Stratovarius, Survive the Silence, The Southgates, Ursus Factory, Vesala, Ville Laihiala & Saattajat, Xysma

Liput:
https://www.qstock.fi/liput/

Luetuimmat

Uusimmat