Festariennakko: SaariHelvetti 2019

SaariHelvetti

SaariHelvetti liekehtii tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä 2.-3. päivä elokuuta Tampereen Viikinsaaressa. Lautturit odottavat jo leppoisaa festarikansaa saaren lämpöön vietäväksi. Festarit juhlitaan totutusti kahdella lavalla, joiden täytteeksi on värvätty liuta kelpo artisteja.

Perjantaina Inferno-lavan korkkaa venäläinen The Nomad, ja Kaaos-lavalla juhlat aloittaa Fear Of Domination kahdeksan hengen retkueellaan. Inferno-lavalla tunnelma on koko illan varsin tiukka, mainittakoon mustan metallin ystäville Trollheims Grott ja illan päättävä tanskalaisyhtye MØL. Välillä on syytä poiketa hegähtämään Rock ’n’ Tits -lavalle, jossa tarjolla on leppoisampaa kitarointia Roctumin ja Sepikumpulainen duon voimin. Kaaos-lavalla odotettuja vieraita ovat illan päätähdet Swallow The Sun ja aina taisteluun valmis Turisas.

Turisas

Lauantaina lavalta löytyy useampi kiukaan kihinää aiheuttava yhtye. Juuri uutta materiaalia julkaissut Bloodred Hourglass on syytä merkitä aikatauluun isolla huutomerkillä ja pittitoiminnasta innostuneiden kannattaa suunnata ajoissa Rytmihäiriön keikalle. Sopivassa välissä on syytä poiketa jälleen Rock ’n’ Tits -lavan tuntumaan, jossa on pitkin päivää tarjolla erinomaisia burleski-esityksiä.

Korpiklaani suuntaa syyskuussa Yhdysvaltojen kiertueelle, joten nyt on eriomainen hetki nähdä yhtye vielä kotimaan kamaralla. Medeia ja ruotsalainen Machinae Supremacy tiristävät viimeisetkin hikipisarat ulos festarikansasta paviljongin lauteilla. Perinteitä kunnioittaen Turmion Kätilöt tanssittavat jälleen illan viimeiset discot ja valssit.

SaariHelvetti on ollut tapana myydä loppuun, joten jos liput eivät ole vielä hallussa, kannattaa toimia heti. Nähdään Helvetissä!

Teksti ja kuvat: Outi Puhakka/Outo Kuva

Kommentoi julkaisua