OutoKuva Kalmah SaariHelvetti

Festariennakko: Saarihelvetti juhlii 10-vuotista taivaltaan

Kirjoittanut Ingeborg Roos - 5.7.2024

Vuodesta 2015 Tampereella järjestettyä Saarihelvettiä vietetään jo kymmenennettä kertaa 2.8.-3.8. 2024. Festivaalia juhlitaan melko uniikeissa puitteissa festarikansan seilatessa lautalla idylliseen Viikinsaareen. Korona-aikanakin järjestetyn festivaalin sopivan hillitty kokoluokka on mukavan virkistävää vaihtelua monien isompien festareiden ruuhkiin verrattuna. Juhlavuottaan viettävälle festivaalille on jälleen saatu viihdyttävä kattaus niin ulkomaisia kuin kotimaisiakin artisteja moneen makuun. Varmaa on ainakin se, että useampia peikkoja tullaan lavoilla näkemään.

Perjantai 2.8.

Perjantaina VIP-lippua hallussaan pitävät pääsevät klo 14 kipuamaan Laukontorilta kohti Viikinsaarta suuntaavaan paattiin ja varttia myöhemmin lähtee ensimmäinen yleisölaiva.
Festivaalin ensimmäisen päivän polkaisee käyntiin Inferno Stagella klo 16.30 tamperelainen metalcore-yhtye DetSet. DetSet on nähty mm. Pain:in lämppärinä. Seuraavana vuorossa on Kaaoszine-lavalle nouseva surmacoren lähettiläs Rytmihäiriö. Yhtye on ehtinyt viihdyttää kansaa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan ja viimeisin albumi “Surmacore” ilmestyi viime vuonna. Jos Rytmihäiriön keikka jättää kylmäksi, tarvitset lisää Gambinaa.

Kotimainen hardcore punk- yhtye Hero Dishonest aloittaa musisointinsa klo 18. Orkesterin tuorein albumi “Flat Society” julkaistiin alkuvuodesta, joten uuttakin materiaalia on oletettavasti settilistalla. Myös pari vuotta sitten comebackin tehnyt Kiuas on juuri julkaissut uuden “Samooja: Pyhiinvaellus” EP:n, joten tässä tilaisuus käydä heittämässä löylyä ja katsastamassa miltä tuore Kiuas kuulostaa.

Kotimaisella linjalla jatketaan, kun metalcore-yhtye Atlas ja vähintäänkin Children of Bodom-faneille varmasti tutuksi tullut, Wirmanin veljesten yhtye Warmen jatkavat illan hämärtyessä tunnelman nostattamista jo muutamilla festareilla tänä vuonna vakuuttaneen Deathchainin death/thrash-soitannan kruunaamalla suomalaisten suoritukset perjantain osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Perjantai-illan viimeistelevät ulkomaiset vahvistukset. Italialainen sinfonista death metallia soittava Fleshgod Apocalypse joka on juuri julkaissut uuden ”Bloodclock” -singlen tulevalta albumiltaan ja yhdysvaltalainen, ensimmäistä kertaa Suomessa peikkoineen esiintyvä monipuolinen melodeath-yhtye Nekrogoblikon. Nekrogoblikon on parhaillaan studiossa tuoreen musiikin kimpussa, mahtavatko soittaa Suomessa jotakin uutta? Yhtyeessä on myös tapahtunut vokalistin vaihdos viime vuonna Nicky Calonnen astuttua sivuun roolistaan.

Lauantai 3.8.

Lauantaina startataan aavistuksen aikaisemmin helsinkiläisen vaihtoehtorock-yhtye St.Auroran hypätessä lauteille klo 15.30 ja melodista death metallia soittavan Mors Subitan viemällä tunnelmaa raskaampaan suuntaan alkaen klo 16. Kouvolalainen Ikinä tuo puolestaan modernia metallia iltapäivään. Melodista death metallia soittava Before The Dawn on julkaissut hiljattain uutta musiikkia, jota kenties päästään kuulemaan festivaalilla. Saman suuntaisella genrellä iltaa jatkaa kotimainen I Am Your God. Belgiasta paikalle saapuu death metal -yhtye Aborted, joka julkaisi uuden “Vault of Horrors” -albuminsa keväällä. 

Tässä vaiheessa juomasarvien kannattaa olla täytettynä, sillä illan kotimainen folk metal -tarjonta ei voi mennä vikaan, kun Inferno Stagella klo 19.30 karkeloinnin aloittavat Finntrollin peikot ja heti perään Kaaoszine Stagella esiintyy Ensiferum, joka on juuri julkaissut uuden “Winter Storm Vigilantes” -singlen. Teleporttaamiseen lavojen välillä on syytä varautua. Sinfonisesta metallista vastaa sveitsiläis-saksalainen Ad Infinitum, jonka ”Outer Space” -single julkaistiin keväällä. 

Turmion Kätilöt tuskin kaipaa esittelyjä Saarihelvetti-kansalle yhtyeen ollessa lähestulkoon festivaalin vakiovaruste, joka varmasti nostattaa juhlatunnelman kattoon industrial-setillään. Illan ja koko festivaalin päättää dungeon synthillään legendaarinen norjalaispeikko Mortiis, jota sopiikin tunnelmoida kellon lähestyessä puoltayötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jos isompien lavojen edustalla seisoskeluun kaipaa taukoa, löytyy ohjelmaa koko viikonlopun myös muualta. Rock ’N’ Tits-lavalla voi perjantaina nähdä Asim Searahin, pariinkin kertaan esiintyvän Trio Kaven Dark Fusion Tanssiryhmän sekä Simo Frangenin Niksishow:n, olemmehan Tampereella. Lauantaina samaisen lavan valtaa Tampere Burlesque Hot as Hell. Tänä vuonna paikalla on myös SaariHelvetti 10 Years Stage jolla voi käydä kokeilemassa Speed Dating in Hell:iä, Unisex Bingoa ja Hevikaraokea. Lauantaina tarjolla on Trasherien tietobingo ja lisää Hevikaraokea. Jos et vielä ole hankkinut lippuja näihin juhliin, löydät ne alla olevasta linkistä.

Liput Saarihelvettiin

Saarihelvetin kotisivut

https://www.facebook.com/events/343945028343650