Turku Saatanalle -yleisöä

Festariennakko: Seitsemäs Turku Saatanalle tuo lavalle mm. Auđnin, Hornan, Djevelin ja Acheronin

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 19.2.2019
Viime vuoden yleisöä (kuva: Ville Ruusunen)

Turkua tuupitaan Saatanalle jo seitsemättä kertaa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Festarihan joutui vain kuukausi ennen tapahtumaa tiukan paikan eteen Kårenin irtisanoessa sopimuksen. Pyörät lähtivät kuitenkin nopeasti pyörimään ja festareille löytyi uusi paikka muutamassa päivässä Logomon Logi3-salista. Järjestäjänä toimii vanha tuttu turkulainen eli Metallihelvetti. Luvassa on viisi bändiä molempina päivinä; mukana on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin kokemuksia. Tässä muutama akti, joka herättää odotuksia.

Islantilainen Auđn nousi laajemman yleisön tietoisuuteen voitettuaan vuonna 2016 Islannin Wacken Metal Battlen. Itse Wackenin finaalissa yhtye saavutti kolmannen sijan. Tunnelmallisen black metalin alueella operoiva viisikko saapuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Suosittelen katsastamaan perjantaina tämän!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Perjantain päättää pitkän linjan jenkkibändi Acheron, joka ilmoitti viime vuonna lopettavansa uransa. Yhtyeen black/death raikuu siis ensimmäistä ja viimeistä kertaa Suomessa Turku Saatanalle -festareilla.

Lauantai rykäistään käyntiin kolmen suomalaisen yhtyeen voimin. Illan aloittavaa Morgalia on ylistetty sen verran monesta suusta, että bändi pitäisi vihdoin onnistua näkemään myös livenä. Toisena yleisön eteen taas nousee lahtelainen FRΩNT, jonka esiintymiset ovat vakuuttaneet itseni jo useamman kerran. Vasta yhden levyn julkaisseelle bändille toivoo pitkää ikää ja menestystä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ja sitten tulee Djevel! Tämäkin bändi nähdään vihdoinkin ensimmäistä kertaa Suomessa, ja ainakin minä aion napottaa lauantaina kello 22.45 tikkana paikalla, kun nämä norjalaiset nousevat Logomon lavalle. Bändi julkaisi viime vuonna sekä uuden levyn että EP:n, joten uuttakin materiaalia on varmasti luvassa.

Lippukaupoille ehtii vielä, mutta asian kanssa ei kannata aikailla, koska Logi3-sali on hiukan alkuperäistä suunnitelmaa pienempi tapahtumapaikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turku Saatanalle VII esiintyjät:

Perjantai 1.3.

Aegrus
Horna
Filii Nigrantium Infernalium
Auđn
Acheron

Lauantai  2.3.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Morgal
FRΩNT
Sargeist
Djevel
Revenge

Osta liput tapahtumaan

Turku Saatanalle Facebookissa

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat