Festariennakko: Tampere Metal Meeting

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 7.6.2016

Tampere Metal Meeting 2016Suomen festarikenttä saa jälleen yhden uuden tulokkaan, kun Tampereen Ratinanniemessä järjestetään 17.18.6.2016 ensimmäistä kertaa Tampere Metal Meeting. Koska kesäisiä kaupunkifestareita ei koskaan ole liikaa ja tämän tapahtuman esiintyjälistakin näyttää oikein mukavalta, on Kaaoszinekin paikalla festareilla. Ennakkoon voi fiilistellä jo muutamia bändejä, joiden esiintymistä Tampere Metal Meetingissä odotan innolla.

PERJANTAI:

14.45: Convulse (kakkoslava)

Haudasta jokunen vuosi sitten noussut nokialainen Convulse saa kunnian olla Tampere Metal Meetingin kaikkien aikojen ensimmäinen esiintyjä. Bändi nauttii varmasti jonkinlaisesta nostalgiamaineesta, mutta ehdottomasti tämä toimii myös nykyään. Toivottavasti perjantain iltapäivän soittoaika ei vie terää esiintymiseltä.

16.45: Omnium Gatherum (InfernoStage)

Alkuvuodesta julkaistu ”Grey Heavens” potki siihen malliin, että innolla odotan, kuinka levyn materiaali on saatu live-kuntoon. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa siis rahdata luunsa paikalle Ratinanniemeen.

17.30: Baptism (kakkoslava)

Melodödön jälkeen vaihdetaan saatanallisempaan suuntaan. Baptism operoi Tampereella ns. kotikentällään, ja vaikka kesäkuinen alkuilta ulkotiloissa ei ehkä ole tälle bändille kaikista otollisin esiintymisareena, odotan suurella innolla, kuinka bändi suoltaa vihaansa festarikansalle.

19.45: Moonsorrow (InfernoStage)

Tämä bändi tuskin tarkempia esittelyjä kaipaa, ja pidänkin Moonsorrow’ta ehdottomasti yhtenä tapahtuman pääesiintyjistä. Ei myöskään tarvitse olla kovin taitava ennustajaeukko arvaillessa, että huhtikuun alussa julkaistu ”Jumalten Aika” keikkuu aika monen Vuoden levyt -listauksen kärjessä. Hienoa, että bändiä on ollut mahdollista kuulla livenä myös Suomessa vähän aikaisempaa enemmän.

21.00: Demilich (kakkoslava)

Kuopiosta kajahtaa! Taas ja yhäkin, vaikka bändi on tainnut soittaa useammankin ”tällä erää viimeisen” keikkansa männä vuosina. Mutta Demilich on taas  aktiivisena ja voimissaan. Vielä ehtii kuunnella ennen keikkaa vaikkapa parin vuoden takaisen ”20th Adversary of Emptiness” -paketin ja arvailla, mitä biisejä saadaan livenä todistaa.

Afterparty @ Yo-talo: Gloria Morti

Mikäli festaripäivän päätteeksi on vielä voimia, voisi suunnistaa jatkoklubille Yo-talolle ihan Gloria Mortin takia!

LAUANTAI

13.45: Worthless (kakkoslava)

Voi hyvää huomenta, täytyykö sitä lauantaina raahustaa Ratinanniemeen jo noinkin varhain? En ole onnistunut Worthlessiin live-olosuhteissa vielä (musitaakseni) törmäämään, joten josko Tampere Metal Meeting toisi tähän epäkohtaan pelastuksen. Bändistä on kuullut sen verran hyviä lausuntoja, että täytyyhän tämä nähdä.

http://worthless1.bandcamp.com/track/mad-eyed-maid

14.15: Forever One plays Sentenced (InfernoStage)

Epäilemättä tämän aktin aikana on odotettavissa muulikuoron yhteislaulua, mikäli hevimöröt ovat jo jaksaneet paikalle raahautua. Tämä Sentenced-coveroiva bändi on tullut todistettua useamman kerran livenä, eikä yksi lisäkerta pahaa tee.

17.15: Barathrum (kakkoslava)

Tässäpä taas bändi, jota aina odottaa mielenkiinnolla. Koskaan ei voi tietää, onko luvassa aivan ässäveto vai totaalista perseilyä. Pian sen taas näkee!

19.00: Nocturnus AD (kakkoslava)

Yksi Tampere Metal Meetingin ulkomaalaisista esiintyjistä on sinällään mielenkiintoinen bändi, että vanhan Nocturnuksen raunioille (tai yhden vaiheen raunioille) rakennettu bändi on nyt ollut toiminnassa muutaman vuoden ajan. On hienoa, että bändi saadaan näytille myös Tampereelle. Innolla odotan, miten teknistä meno on.

20.00: Finntroll (InfernoStage)

Sitten päästäänkin taas humppaamaan, kun aina yhtä viihdyttävät peikot hyppäävät lavalle. Toivottavasti luvassa on jälleen takuuvarmaan Finntrollia.

21.00: Deströyer 666 (kakkoslava)

Vauhti tuskin edellisestä hidastuu tämänkään slotin aikana. Tänä vuonna ilmestynyt ”Wildfire”-levy osoitti jälleen kerran sen, että Deströyer 666 on vahvana voimissaan. Tämä on ehdottomasti itselleni odotetuimpia festarin esiintyjiä.

Tämän jälkeen voikin vielä hetken fiilistellä Tampere Metal Meetingin päättävän Tiamatin tahdissa.

Jos vielä mietit, mitä tehdä kesäkuun puolessavälissä, niin nyt kipinkapin lippukaupoille ja Tampere Metal Meetingiin

Tampere Metal Meeting