Festariennakko: Tuhdimmat Tahdit 2021 – odotus palkitaan

Kirjoittanut Outi Puhakka - 26.7.2021
Bloodred Hourglass

Ilahduin, kun selvisi, että Nokian Tuhdimmat Tahdit järjestetään jälleen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013. Mainio pikkufestari ei kyllä tänä vuonna ole erityisen pieni, kun katsoo toinen toistaan hykerryttävämpiä artisteja. Suurin osa artisteista on julkaissut uutta materiaalia viimeisen vuoden aikana, mutta sattuneesta syystä harva artisti on päässyt uutukaisia livenä esittämään ja vielä harvempi musadiggari on niitä päässyt livenä kuulemaan. Tässä omat poimintani viikonlopun eturivin valtausta vaativista esiintyjistä:

Huora

Aikamme kaipaa punkkia, jota Huora tarjoilee taitavalla ja energisellä otteella. Nämä hahmot saapuvat Tampereelta, ja tuorein sinkku ”Pyörällä baariin (taksilla himaan)” ilmestyi kesän kynnyksellä.

Huora

Lähiöbotox

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Lähiöbotoxin viimeisin vuonna 2020 ilmestynyt albumi ”Rikkinäinen Suomi” on kestoltaan napakka 26 min ja vähän päälle. Ehkä kuulemme koko albumin?

Lähiöbotox @ Tavastia 2020

Turmion Kätilöt

Jos tanssikengät ovat päässet viime aikoina unohtumaan kaapin nurkkaan, niin nyt viimeistään ne on syytä kaivaa esille ja laittaa bailaten Turmion Kätilöiden tahdissa. Turmion Kätilöiden levynjulkaisukiertue jäi koronan jalkoihin, joten bändin puolelta riittää myös varmasti menohaluja.

Turmion Kätilöt

Atlas

Kotimaisen Atlaksen viimeisin julkaisu ”Ukko” ja sen musiikkivideo olivat sen verran mieluisaa kuultavaa ja nähtävää, että tätä en aio missata.

Bloodred Hourglass

Bloodred Hourglass on kevään mittaa tiputellut kolme uutta sinkkua, jotka on viimein mahdollista nähdä livenä. Pogoiluttaa jo tätä kirjoittaessa.

 

Stam1na

Keikkajyrä Stam1na ei paljon esittelyjä kaipaa. Keväällä julkaistu ”Novus Ordo Mundi” -albumi kaipaa yleisön huomiota, ja me kaipaamme Stam1naa.

Jos oma suosikkisi puuttuu listalta, niin nyt sitten sitä suuremmalla syyllä mars keikalle ja tukka pyörimään ja pirunmerkkiä puimaan!

No missä ne festarit sitten on? Nokian keskustassa Poutunpuistossa eli ihan Tampereen kulmilla, bussilla parikymmentä minuuttia ja junalla ei sitäkään. Nyt pidetään peukut pystyssä ja maskit naamalla, jotta festarit saadaan vietyä läpi kunnialla. Pidetään myös huoli, että jokaisella on mahdollista nauttia festareista turvallisesti hyvässä hengessä. Rock rock!

Pe 27.8.2021
Turmion Kätilöt, Huora, Ruoska, Doom Unit, Lähiöbotox, Psychework, IKINÄ

La 28.8.2021
Battle Beast, Stam1na, One Desire, Brother Firetribe, Kiuas, Bloodred Hourglass, Arion, Atlas, Beyond Awareness