Festarikesän kuumimmat nimet – 5 keikkaa, jotka suosittelemme kesän aikana todistamaan

Festivaalikesä on aivan juuri alkamaisillaan. Suurin osa keikoista on varmasti jo suunniteltu, mutta ainahan kalenteriin mahtuu pari yllättäjää lisää! Päätimme listata kesän kuumimmat menomestat ja kirkkaimmat nimet. Nyt kun teltat on ostettu, matkajuomat hankittu ja kesän paras seura valittu, puuttuu enää tärkein. Jos vaatekaapin perällä lojuvat nuhjuiset vanhat kiertuepaidat teinivuosien lempibändeiltä kyllästyttävät, ei hätä ole tämän näköinen! Nyt on syytä päivittää vaatekaappi juuri niiden ykkösnimien mukaan, joiden keikkoja tänä kesänä todistat!

 @ The Rockfest 7.6.

Legendaarinen maskibändi saapuu soittamaan hittikimaraansa Hyvinkään kesäyöhön. Taylorin vetämä metalliyhtye on ehdottomasti yksi toivotuimpia esiintyjiä vuosi toisensa jälkeen Suomen festareille. Ei mikään ihmekään, että kerta toisensa jälkeen yhtye täällä nähdään – tarkalleen ottaen jo kahdettatoista kertaa! Tämä on varmasti yksi kesän unohtamattomista esityksistä! Vanhojen klassikoiden lisäksi tullaan kuulemaan uutta tuotantoa!

Slipknotin tuotteet löydät EMP:ltä tästä.

@ Provinssi 27.6.

Bring Me The Horizon @ Helsingin Jäähalli 22.11.2016

Bring Me The Horizon on yksi vuosikymmenen suosituimpia englantilaisyhtyeitä. Yhtye on tullut tutuksi rajuista musiikkityylinsä muutoksista sekä nokkamies Oliver Sykesin omistamasta Drop Dead -vaatebrändistä. Sykes on lähivuosien ehdottomasti puhutuimpia vokalisteja, ja heidän uusi tuotantonsa herättää kuulijoissa monenlaisia tunteita. Ensi kesänä tullaan kuulemaan hittejä niin vanhoilta metalcoren kulta-ajoilta kuin myös uusimmalta popahtavalta “Amo”-albumilta. Meno tulee varmasti olemaan katossa; onhan kyseessä kuitenkin yksi brittien energisimmistä live-esiintyjistä!

Kuva: EMP

Bring Me The Horizonin tuotteet löydät EMP:ltä tästä.

 @ Ratinan Stadion 10.8.

Pikkuhiljaa jopa legendastatusta lähentelevä Rammstein saapuu jälleen kerran Suomeen. Yhtye on viihdyttänyt aikaisemmin Suomalaista yleisöä loppuunmyydyillä festareilla Provinssista Ruisrockiin. Heidän live-esiintymisensä on saanut kehuja ja hehkutusta eikä syyttä. Lavalla nähdään liekkejä ylhäältä alas, alhaalta ylös, kulmasta kulmaan ja parhaimmillaan liekinheittimenä keulahahmo Till Lindemannin kädessä. Pyrot ja erilaiset valoshow’t antavat mahtipontisuutta liekkimeressä pyöriville rumpuseteille ja katosta roikkuville objekteille. Rammstein on samaan aikaan todella ennalta arvattava ja todella arvaamaton – ikinä ei tiedä, mitä herrat ovat tällä kertaa keksineet.

Yhtye soittaa uutta “Rammstein”-nimeä kantavaa albumiaan, joka julkaistiin 19. toukokuuta Universal Musicin kautta.

Rammsteinin tuotteet löydät EMP:ltä tästä.

@ Ilosaarirock 12.7.

2000-luvun suosituin metalcore-bändi – ainakin lähes. Niin ikään englantilainen Architects on pokannut viimeisen kymmenen vuoden aikana lukemattomia pystejä ja palkintoja. Lojaaleimmat fanit, paras live-esiintyminen ja vuoden brittibändi – arvonimiä riittää.

Mittavalla “Holy Hell” -kiertueella vuoden alussa yhtye ei Suomeen asti yltänyt. Tänä kesänä kuitenkin raskaan musiikin yleisöä hemmotellaan, kun Architects esiintyy Joensuun Laulurinteillä.

Heidän musiikkinsa on tunnettu kantaa ottavista lyriikoista ja tuhoisasta energiasta. Sanoitukset kertovat niin luonnonsuojelusta kuin terrorismista sekä johtajien itsekkyydestä. Lyyrinen suunta on ajautunut hieman globaalimmasta suunnasta yksilön omaa ajatusmaailmaa ja käyttäytymismallia kohti. Kitaristi Tom Searle menehtyi muutama vuosi sitten, jonka jälkeen yhtyeen soundi on muuttunut synkemmäksi ja keskittynyt käsittelemään kirjoittajien omia tunnemaailmoja. Tomin kaksoisveli Dan Searle otti vastuun massiivisen takaiskun kohdatessa ja sai yhtyeen takaisin tien päälle.

Architects soittaa pilkuntarkkaa corea höystettynä varmasti koko kesän tunnerikkaimmalla latauksella. Ehdottomasti koko kesän kohokohtia keikkarintamalla. Tätä ei kannata missata!

Kuva: EMP

Architectsin tuotteet löydät EMP:ltä tästä.

Cradle Of Filth @ Nummirock 21.6.

Artikkelin viimeinen brittibändi – legendaarinen black metalin kummisetä Cradle Of Filth saapuu tuhoamaan Nummirockin. Vanhoista kauhuleffoista inspiroitunut ja ulkoisen imagonsa kaapannut bändi on julkaissut uransa aikana jo kaksitoista täyspitkää. Nokkamies Dani Filth on yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen, sillä heidän miehistönsä on muuttunut kymmeniä kertoja bändin historian aikana. Tästä huolimatta Cradle of Filth on uskomattomassa vireessä ja odotettu Suomen-vierailu ei tule jättämään ketään kylmäksi. Vaikka keskikesän juhla on tunnettu läpi yön kulkevasta valosta, on tämä kesä poikkeus. Pimeyden ruhtinaat valloittavat Kauhajoen kirkkaan yön.

Kuva: EMP

Cradle Of Filthin tuotteet löydät EMP:ltä tästä.

Kommentoi julkaisua