Kuva: Arttu Kokkonen / http://arttukokkonen.com

Festarikesän yllä leijuneet synkät pilvet tummuvat entisestään – Nummirock ja Ilosaarirock ilmoittivat tapahtumien peruutuksista

Kirjoittanut Janne Ollikainen - 23.4.2020
Kuva: Arttu Kokkonen / http://arttukokkonen.com

Kuten on ollut tiedossa, festarikesän toteutuminen ei ole ollut millään tapaa varmaa maailmalla vallitsevan koronavirusepidemian takia. Kuluvalla viikolla saatiin ensimmäiset isojen festareiden peruuntumisilmoitukset Suomessa, kun Ruisrock ilmoitti, että festivaalia ei järjestetä tänä vuonna. Nyt joukkoon ovat liittyneet myös Joensuussa järjestettävä Ilosaarirock sekä Kauhajoella järjestettävä Nummirock. Eilen Suomen hallitus linjasi, että yli 500 henkeä käsittävät yleisötapahtumat on peruttu heinäkuun loppuun saakka.

Nummirock julkaisi tiedotteen aiheesta tänä aamuna:

Nummirock järjestetään seuraavan kerran 2021

Suomen hallitus on 22.4.2020 linjannut tiedotteessaan, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa on syytä jatkaa ainakin 31. heinäkuuta saakka vallitsevan koronapandemian vuoksi. Nummirock toimii linjauksen mukaisesti, sillä festivaalivieraiden, bändien, henkilökunnan, talkoolaisten, toimittajien ja muiden yhteistyökumppaneiden terveys ja turvallisuus on kaikkein tärkeintä.

Vaikka jokavuotinen Nummirock-perinne on teille ja meille vuoden kirkkaimpia kohokohtia, raskain mielin joudumme ilmoittamaan, että tämän kesän Nummirock siirretään järjestettäväksi 23.-26.6.2021.

”Olemme työstäneet vuoden päivät tämänvuotista tapahtumaa, joten juhannusperinteestä luopuminen on raastavaa ja turhauttavaa. Joka tapauksessa elämä jatkuu, ja olemmekin enemmän kuin valmiita tarjoamaan jälleen ikimuistoisia juhannuselämyksiä Nummijärven rannalla viimeistään ensi vuonna.
Lähtökohtaisesti pyrimme siirtämään ohjelman jo julkaistun kaltaisena ensi vuodelle. Todennäköistä tosin on, että jotain muutoksia ohjelmaan tulee. Tarvitsemme nyt kuitenkin hetken aikaa tämän selvittelyyn ja palaamme sitten välittömästi uutisten kera, kun se vain on mahdollista”, kommentoi Nummirockin promoottori Tero Viertola tukalaa tilannetta.

Nummirock 2020 -festivaalille ostetut ennakkoliput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 festivaalille, eikä lipunhaltijan tarvitse tehdä mitään. Ennakkolippujen myynti jatkuu normaalisti siten, että neljän päivän festarilippua myydään tämän vuoden hinnalla, 135 eurolla (+käsittelykulu) kesäkuun loppuun saakka. Heinäkuun alusta lähtien neljän päivän ennakkolipun hinta on 145e (+käsittelykulu).
Neljän päivän PREMIUM-ennakkolippu myydään kesäkuun loppuun saakka 165 eurolla ja heinäkuun alusta lähtien hinta on 175e (+käsittelykulu).

Lipuista on myös mahdollista saada maksetut rahat takaisin, lukuun ottamatta käsittelykuluja 30.6.2020 mennessä:
Lippupalautuksista löytyy lisätietoja Nummirockin nettisivuilta osoitteesta https://www.nummirock.fi/koronatiedote_22_4_2020

Pysykäähän turvassa ja terveinä, ja pidetään toisistamme huolta!

Nummijärvellä, 22.4.2020
Nummirock-organisaatio

Ilosaarirock julkaisi myös aamulla tiedotteen Facebook-sivullaan:

Ilosaarirockia ei järjestetä vuonna 2020

Tähän on tultu. Suureksi suruksemme meidän on kerrottava, että maailmaa järisyttävän koronatilanteen takia Ilosaarirockia ei järjestetä vuonna 2020. Vaikka päätös särkee sydämen, näin on silti paras.

Meille tärkeintä on kaikkien teidän turvallisuutenne. Valtioneuvosto on linjannut, ettei Ilosaarirockin kaltaista suurtapahtumaa ole turvallista järjestää heinäkuussa. Ymmärrämme päätöksen ja hyväksymme sen. Emme ole valmiita vaarantamaan ihmisten terveyttä missään tapauksessa.

Kesän parhaan viikonlopun peruuntuminen koskettaa meidän ja teidän lisäksenne artisteja, kumppaneitamme, alihankkijoita ja satoja työntekijöitä, jotka ovat tehneet hartiavoimin töitä luodakseen ikimuistoisen festivaalin. Isku on kova meille kaikille. Kannustamme kaikkia auttamaan koronan takia elinkeinonsa menettäneitä hankkimalla artistien tuotteita, ostamalla take away -ruokaa suosikkiravintolasta tai tilaamalla tutulta soittajalta trubaduurikeikan. Jokainen pienikin teko auttaa, sillä hätä on suuri.

Ilosaarirockia voit tukea säilyttämällä lippusi tai hankkimalla UUTEEN NOUSUUN -tukilipun vuodelle 2021.

Juhlimme ensi vuonna Ilosaarirockin 50-vuotisjuhlaa ja tästä kurjasta tilanteesta sisuuntuneena teemme festarista komeimman Rokin ikinä! Ilosaarirock 50v. järjestetään 16.-18.7.2021.

Ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden Ilosaarirockiin. Mikäli tulet kanssamme juhlimaan Ilosaarirockin synttäreitä, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin säilyttää lippusi.

Kaikilla lipun ostaneilla on myös mahdollisuus palauttaa lippu ja saada rahat takaisin lippukaupan palvelumaksua lukuun ottamatta. Ohjeet palautukseen löytyvät verkkosivuiltamme www.ilosaarirock.fi/2020/liput/.

Pidetään huoli toisistamme, olette rakkaita! ❤️