Festivaalilippujen hinnoittelu mullistumassa – Weekend festival edellekävijä: Alennuksia ja dynaamista hinnoittelua

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.3.2017

Musiikkifestivaalien lippujen hinnoittelu on ollut muualla maailmassa jo pitkään monipuolisempaa kuin Suomessa. Meillä on totuttu lähinnä siihen, että aiemmin ostetut liput ovat myöhemmin ostettavia halvempia. Monissa muissa maissa käytössä oleva dynaaminen lippujen hinnoittelu on kuitenkin ratautumassa vähitellen myös Suomeen.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Elokuun 4.-5. päivinä jo kuudennen kerran järjestettävä Weekend Festival on esimerkki musiikkifestivaalista, joka on mullistanut oman lipunmyyntinsä täysin aiemmista vuosista. Festivaali alensi lippujensa hintoja ja on ottanut käyttöön myös dynaamisen hinnoittelun.

Vielä viime vuonna Weekend Festivalin ennakkomyynnissä sai pääsylippuja ostaa 10 euroa halvemmalla kuin normaalissa lipunmyynnissä. Tänä vuonna alennus oli korotettu 20 euroon. Kahden päivän lippujen ennakkohinta oli nyt 95 euroa ja tänään alkaneessa normaalimyynnissä 115 euroa. Helmikuiseen ennakkomyyntiin tuli ennätysmäärä varauksia, mutta lippujen myyntimäärää rajoitettiin lopulta noin 10 000 pääsylippuun.

Tänä vuonna käyttöön otettu dynaaminen hinnoittelu tarkoittaa sitä, että lippujen hinnat nousevat aina satunnaisen ajanjakson välein. Esimerkiksi yhden päivän liput maksavat nyt alkaneen viikon ajan 65 euroa mutta tämän jälkeen 80 euroa. Samaan aikaan myös hintojen halventaminen on jatkunut, sillä kyseinen 65 euron hinta on huomattavasti viimevuotista 79 euroa edullisempi.

– Dynaamisesti nousevalla hinnoittelulla pyrimme saamaan lippuja myytyä entistä aiemmin. Samalla pystymme panostamaan vieläkin rohkeammin megasuosittujen artistien hankintaan emmekä joudu jännittämään, miten viime hetkien lipunmyynti etenee. Näin toimivat monet muutkin isot festivaalit maailmalla, kertoo Weekend Festivalin markkinointipäällikkö Jyri Heikkinen.

Weekend Festivalin kahden päivän lipun hinta nousee dynaamisesti 10 euron tasoin, eli yhden päivän lipun hintaa vähemmän. VIP-lippujen hinnoittelussa on dynamiikkaa tätäkin enemmän. Esimerkiksi kahden päivän VIP-lippu maksaa aluksi 195 euroa, mutta nousee sitten 50 euron hyppäyksin.

Weekend Festival on ollut jokaisena vuonna jo ennakkoon loppuunmyyty, mikä on harvinaista suomalaisessa festivaalikentässä. Kaiken kaikkiaan Weekend Festivalille odotetaan tänä vuonna yhteensä noin 60 000 hengen yleisöä.

Weekend Festivalin lavalle nousevat elokuussa mm. The Chainsmokersin, Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit, Rae Sremmurd, Alok, Cheat Codes, Dillon Francis, GTA, Sound Rush, Tungevaag & Raaban ja Valentino Khan sekä Mikael Gabriel, Teflon Brothers ja Alex Mattson.
Helsingin lisäksi järjestetään tänä kesänä Baltic Weekend Festival Viron Pärnussa 3.-5. elokuuta.

Luetuimmat

Uusimmat