Filthy Crookin debyytti-EP ”From Filth To Filth” on nyt julkaistu

Kirjoittanut Niko Kuusela - 26.1.2020

Oululainen death metal -yhtye Filthy Crook sai alkunsa vuonna 2017 paikallisessa lähiökuppilassa kostean illan lopputuloksena, kun jo vuosia tunteneet mutta vähän tekemisissä olleet laulaja Ville Lehtoranta ja basisti Joni ”Jänis” Saarela päätyivät sattumalta keskustelemaan mahdollisesta yhteishankkeesta. Lehtorannan ja rumpali Jarno Väyrysen jo olemassa oleva yhtye koki tämän seurauksena rakenteellisia muutoksia ja täydentyi Saarelalla, minkä jälkeen sekä perustava jäsenistö että musikaalinen suunta Filthy Crookille muodostui. Tulevien vuosien aikana yhtye täysilukuistui ja sävellykset terävöityivät kitaristien Joni ”Meppis” Mettovaaran ja Jaakko Sepposen myötä. Vuoden 2018 lopusta lähtien yhtye on keikkaillut säännöllisesti Oulussa mutta tavattu myös Rovaniemeltä sekä Kemistä. Vaikkei yhtye itse ole aktiivisesti lähtenyt itseään tarkoin luokittelemaan, on bändin keskitempoisen runttaavan tyylin ja synkkien sanoitusten kuvattu yhdistelevän vaikutteita laajalti esimerkiksi groove ja black metalista.

EP:n äänittäminen alkoi vuonna 2019, ja sen nauhoituksista, miksauksesta ja masteroinnista vastaa EVB Audio eli Mors Subitastakin tuttu Eemeli Bodde. EP:n taustajoukoissa on häärännyt myös muita metalliyhteisölle mahdollisesti tuttuja nimiä; levyn kansitaiteesta vastasi Funeral For The Masses -vokalisti Teemu Halmetoja. Yhtyeen vaiheita jo vuodesta 2017 seuranneille EP sisältää keikkapaikoilta ja varhaisilta demoilta tuttuja kappaleita mutta täysin uudella otteella niin sävellyksen kuin tuotannonkin osalta. EP:ltä 10. tammikuuta YouTubessa julkaistu singlelohkaisu ”Make It Count” keräsi ensimmäisen viikkonsa aikana noin 600 katselukertaa. EP:stä tullaan painamaan myös 100 kappaleen fyysinen erä CD-levyjä.

Filthy Crookin voi nähdä livenä lauantaina 1.2. EP-julkkarikeikalla Oulun Kaijonharjussa ravintola Caiossa ja perjantaina 28.2. Tuska-Torstai-karsinoissa Oulun Hevimestassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy