Five Finger Death Punch – The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell vol.2

Kirjoittanut Jarmo Hänninen - 15.11.2013

Varmasti on muitakin yhtyeitä kuin amerikkalainen Five Finger Death Punch, jotka kiertuekiireiden keskellä julkaisevat kaksi täyspitkää albumia vuoden sisään. Mieleeni ei tule tosin yhtäkään juuri nyt. ”The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell vol.2” on täällä!

12 biisiä tarkoittaa reipasta 40 minuuttia elämästäsi yhtyeen viidennen albumin myötä. Ei vierailevia tähtösiä peruslevyllä. Volume 1 oli tätä jo. Nyt vedetään viimeiset mehut purkista omalla jengillä ja annetaan palaa.

Osittain tien päällä nauhoitetut biisit istuvat yhtyeen katalogiin kuin nenä päähän ja levy on kokonaisuutena pelkistetympi kuin aikaisemmat tuotokset. Siten myös osaltaan raskaampi kokonaisuus kuin mikään aikaisempi. Tempoa on passelisti ja kyllä täältäkin löytyy sitä aggressiivista mättöä mistä yhtye on tunnettu ja mistä se on saanut ns. kovis-bändin maineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Sinänsä outoa, että yhtye ei ole suuremman yleisön mielestä mitenkään vielä mainstream-maineeseen noussut, vaikka levymyynnin ja keikkamäärien perusteella näin voisi jo olettaa. Voisi myös olettaa, että jengi olisi kyllästynyt tähän samaan kaavaan. Biisit kertovat edelleen toveruudesta, rakkauden ja ihmiselon raadollisuudesta ja tietenkin henkilökohtaisten rajojen ylittämisestä. Kaavaa ei ole muutettu ja miksi mennä sörkkimään toimivaa pakettia? Tästä yhtye tunnetaan ja siksi siitä pidetään – tai vihataan!

Henkilökohtaisella tasolla levy antaa kirjaimellisesti voimaa jaksaa. Se motivoi eteenpäin ja sopii soitettavaksi kaikkialla: kotona, autossa, salilla jne. Allekirjoittaneelle parhaiten iskevät raskaat iskut ja nopeat viillot, joita tällä levyllä piisaa enemmän kuin millään muulla 5FDP-levyllä. Jokaisessa ns. herkistelybiisissäkin on omat raskaat osuutensa, ettei ne jää pelkäksi teinityttöjen kyynelehtimisviisuiksi.

Tämän ja edellisen levyn suhteen sisällöstä on tippunut informaatiota kovin vähän. Yhtyeen YouTube-kanavalla toki on ollut pientä track-by-track analyysia ja videoklipeissä on ollut vielä pienempää teaseria kappaleista. ”Battle Born” on tätä kirjoittaessa ja tähän mennessä ollut levyn ainut sinkkubiisi. Biisi on periaatteessa levyn heikoin lenkki, sillä se eroaa niin paljon muusta annista. Tämä ei tietenkään tarkoita, että biisi olisi huono.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Omiksi suosikeiksi levyltä nousevat ne perinteisimmältä tuntuvat vedot: ”Here to Die”, ”Wrecking Ball” (huom! tämä ei ole cover-biisi), “Matter of Time”, ”Let This Go” ja ”A Day In My Life”. Kun taas ”Cold” ja ”My Heart Lied” edustavat sitä herkempää puolta, mitä jokaiselta 5FDP-levyltä on odotettavissa. Mainiosti yhtyeen tyyliin sovitettu ”The House of the Rising Sun” on se albumin cover-biisi ja kyllä se yllättävän mainiolta kuulosti jo ensimmäisellä kerralla.

”The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell vol.2” räjäyttää potin. Odotettu kakkos-osa lunastaa lupaukset ja pelkistetyllä olemuksellaan repii tukan irti päänahasta. Mitä seuraavaksi? Tästä jää tyhjä olo, sillä fanit kaipaavat lisää. Meillä on nyt viisi levyllistä mainiota 5FDP-musiikkia, mutta lisää janotaan. Eiköhän näillä eväillä pärjää siihen saakka kun seuraava levy tulee pihalle hamassa tulevaisuudessa.

Kahden levyn ”deluxe editionissa” on mukana myös DVD, jossa on videoformaatissa sama keikka mikä oli edellisen volumen live-CD:llä. Koska tätä kirjoittaessa mitään tarkempaa biisi-listaa ei ole julkaistu, niin voidaan myös olettaa, että bonusraitana tulee olemaan ”Weight Beneath My Sin” –biisi, jonka vierailijana on Demon Hunter –yhtyeestä tuttu Ryan Clark.

10-/10


Kappalelista:
1. Here to Die
2. Weight Beneath My Sin
3. Wrecking Ball
4. Battle Born
5. Cradle To The Grave
6. Matter of Time
7. The Agony of Regret
8. Cold
9. Let This Go
10. My Heart Lied
11. A Day In My Life
12. House of the Rising Sun (cover)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

www.facebook.com/fivefingerdeathpunch‎
www.fivefingerdeathpunch.com

Kirjoittanut: Jarmo Hänninen