Finnish Death Metal Maniacs julkisti lisää esiintyjiä: Sadistic Intent nähdään ensi kesänä Vantaalla

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 20.12.2021

Neljättä kertaa järjestettävä Finnish Death Metal Maniacs Fest julkisti viime viikolla lisää esiintyjiä ensi vuodelle. Vantaan Korsossa nähdään heinäkuussa esimerkiksi yhdysvaltalainen Sadistic Intent. Tuskin yksikään muu bändi on niin syvällä underground death metalin ytimessä kuin tämä yli kolme vuosikymmentä tahkonnut kalifornialaisyhtye.

Baskilais-saksalainen Sijjin on tuoreempi nimi, mutta sen jäsenillä on historiaa mm. Necros Christoksen riveissä. Debyyttialbumi ”Sumerian Promises” onkin erittäin vakuuttava pelinavaus, jossa kalmaista kättä lyövät tarttuvasti synkkyys ja raskaus, voima ja nopeus. Yhtyeen thrash-vaikutteinen death metal on eittämättä murskaavimmillaan keikalla, ja ensi heinäkuussa trion ensivisiitin Suomeen voi todistaa Finnish Death Metal Maniacsissa!

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Suomalaisen äärimetallin alkuhämärien merkittävimpiin nimiin kuuluu Sacred Crucifix, jonka jo 1989 julkaistu demo ”Realms of Darkness” luovii jossain death ja thrash metalin välissä. Useamman kerran hajonnut, paluuta tehnyt ja 2000-luvulla kaksi täyspitkääkin julkaissut yhtye on jälleen kasassa ja toki myös kiinnitetty kesän 2022 Finnish Death Metal Maniacsiin. Kuten tapahtuman henkeen kuuluu, setissä kuullaan materiaalia vuosilta 1987–1990!

Pientä vaihtelua kattaukseen tuo Flame, joka on takonut black/thrashiaan jo yli kaksi vuosikymmentä. Yhtyeen raaka ja raivokas ilmaisu on hioutunut vuosien varrella saaden hippusen enemmän melodiaa seurakseen, kuitenkaan alkukantaisesta voimasta tinkimättä.

Kuten nimikin jo vihjaa, turkulaisen Sicknessin black/death metal on nopeaa, kaoottista ja häiriintynyttä. Yhtye on kahden pienjulkaisun jälkeen pian ulostamassa debyyttialbuminsa, mutta tapetaan nyt ensin!

Early bird -liput (60€ / kpl) ovat myynnissä vielä vuoden loppuun asti sähköpostitse: fdmmtix@protonmail.com. Tämän jälkeen lippuja saa Liveton kautta. Lisää julkistuksia luvassa 2022!

Finnish Death Metal Maniacs IV

Luetuimmat

Uusimmat