Finntroll ja Rytmihäiriö iskevät neljä keikkaa Suomessa maaliskuun lopulla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.12.2023

Luontoäiti saattaa olla ihmeissään, kun kevään 2024 korvilla Tampereella, Joensuussa, Helsingissä ja Turussa koetaan yllättäviä lämpötilan vaihteluja. Jesus är död, nu ska vi dricka Tour tuo kyseisiin kaupunkeihin ja yhteisille lavoille jylhää folk metal -rytmiä takovan Finntrollin ja punkia ja äärimetallista surmacorea suoltavan Rytmihäiriön.

Rytmihäiriö julkaisi ”Surmacore”-albumin tämän vuoden elokuussa. Levyllä bändi matkaa valitsemallaan tiellä varmasti ja niin vakaasti kuin Gambinan ystävä suinkin voi. Alkoholismi, väkivalta ja satanismi ovat lähtökohtaisesti ei-niin-kivoja asioita, mutta jo vuodesta 1988 asti toimineen orkesterin käsissä ne muuttavat silkaksi nautinnolliseksi nousuhumalaksi. Rytmihäiriön iloiset veikot kommentoivat kiertuetta Finntrollin kanssa seuraavasti:

”Ajatus yhteisestä kiertueesta Finntrollin kanssa syntyi alun perin jo yli kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2019 saatiin esimakua homman toimivuudesta, kun soitimme yhdessä loppuunmyydyn keikan Helsingin Nosturissa. Konsepti selvästi toimi siis myös yleisölle. Bändien välinen hengenheimolaisuus on vahvaa ja kiertueesta tulee varmasti ikimuistoinen sekä lavalla että sen ulkopuolellakin.”

Saksalaiselle Century Medialle levyttävä Finntroll on yksi suomalaisista kansainvälisistä metallisuuruuksista. Useammin muualla kuin meillä livenä soittava peikkoporukka luottaa shamanistiseen metalliin, jonka mystiset tarinat kerrotaan ruotsin kielellä. Orkesteri on 25 toimintavuotensa aikana kasvanut kulttiryhmästä oman, ilmeikkään genrensä kärkibändiksi. Finntrollin peikot lupaavat seuraavaa:

”Saatanallinen raivo sykkii suonissamme, kun paljastamme, että olemme vihdoin liittoutuneet Rytmihäiriön kanssa ja lähdemme yhteiselle kiertueelle! Tämä infernaalinen suunnitelma on kytenyt pinnan alla yli kymmenen vuoden ajan ja viimein se roihahtaa liekkeihin. Muistatte ehkä yhteiskeikan Helsingin Nosturissa vuonna 2019? Se oli vasta alkusoittoa sille, mitä tuleman pitää. Yhdessä Rytmihäiriön kanssa tulemme tuomaan lavalle sellaisen myrskyn, että kuulijoiden korvat soivat vielä viikkojen päästä. Tämä ei ole pelkkä kiertue – se on saatanallinen ilotulitus, joka tulee järisyttämään maailmaasi.”

Luvassa on neljä erikoista iltaa täynnä metallin moninaisia heijastumia. Kun show on ohi, kuulija huomaa olevansa ikimuistoista keikkakokemusta rikkaampi, kun Finntrollin ja Rytmihäiriön maailmat ovat kolahtaneet yhteen hämmästyttävän hienosti.

Ke 27.3.2024 Tampere, Tullikamarin Pakkahuone (liput alk. 30 e / 35 e ovi)
To 28.3.2024 Joensuu, Kerubi (liput alk. 25 e / 28 e ovi)
Pe 29.3.2024 Helsinki, Tavastia (liput alk. 30 e / 35 e ovi)
La 30.3.2024 Turku, Apollo (liput alk. 29,50 e / 35 e ovi)

Ennakkoliput tulevat myyntiin keikkapaikkojen myyntikanaviin perjantaina 8. joulukuuta kello 9.

www.trollhorde.com
www.facebook.com/rytmihairio
https://tullikamari.fi
www.kerubi.fi
https://tavastiaklubi.fi
https://apolloturku.fi
www.nem.fi

Luetuimmat

Uusimmat