Five Finger Death Punchin Ivan Moody kertoo häpeävänsä bändin vuoden 2020 kasvomaskeja vastustanutta videota: ”Sitä ei enää koskaan tehdä minun nimissäni”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 27.7.2022

Yhdysvaltalainen metalliyhtye Five Finger Death Punch julkaisi vuonna 2020 syksyllä musiikkivideon kappaleelleen ”Living The Dream”. Videolla kasvomaskien käyttäjiä esitettiin hyväuskoisina hölmöinä, jotka toteltuaan palkitaan kommunistisymboleilla varustetuilla rintamerkeillä. Lopussa Yhdysvaltain lippua kantavat patriootit saapuvat pelastamaan tilanteen. Lopulta kaikki paljastuukin vain Yhdysvaltain perustajien kamalaksi painajaiseksi.

Video herätti jonkin verran kohua ilmestyessään, sillä sitä pidettiin koronadenialistisena. Nyt bändin solisti Ivan Moody kertoo tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa hieman omia mielipiteitään videosta.

”Tulin paikalle kahdeksi päiväksi, ja Zo [Zoltan Bathory, yhtyeen kitaristi] käski minun juosta nurmikon poikki huutaen ja Amerikan lippu kädessä, joten olin utelias näkemään, mit äsiitä tulee. Sitten kun hän julkaisi sen, soitin hänelle ja sanoin: ’Toteutit omaa ideaasi Five Finger Death Punchiin, ja nyt minun on vastattava siitä, koska olen laulaja’. Ja homma meni kuin pieru kirkossa!”, Moody kertoo ja jatkaa:

”Siinä oli se maskijuttu ja koko homman kiusallisuus. Hän kuvitteli sen, mutta en ajatellut sitä kirjoittaessani biisiä. Niille, jotka ymmärsivät sen, hienoa. Ja niille, jotka eivät ymmärtäneet, olen pahoillani, en minäkään ollut samaa mieltä siitä. Rakastan Zoltania kuollakseni, se on hänen mielipiteensä, mutta sitä ei enää koskaan tehdä minun nimissäni.”