In Flames @ Provinssirock 2013

In Flames Provinssirock Live 2013 1Euroopan suurien festareiden jalkoihin artistikiinnityksissä jäänyt Provinssirock sai tänä kesänä sunnuntain viimeiseksi päälavaesiintyjäkseen ruotsalaisen metalliyhtye In Flamesin. Vartti ennen keikan virallista alkamisaikaa vain eturivin aita oli miehitetty. Kuitenkin kellon lähestyessä h-hetkeä porukkaa alkoi valumaan paikalle. Samaa tahtia myös tihkuttava vesisade kiihtyi. Hieman jo levottomaksi heittäytynyt yleisö sai 20 minuuttia aikataulusta jäljessä sen mitä oli tullut katsomaan. Sateen kastelema festarikansa unohti ”Sounds of a Playground Fading”-intron soidessa kaiken väsymyksen mitä oli viikonlopun aikana kertynyt, ja taputti naapurimaan partasuut lavalle.

In Flames Provinssirock Live 2013 3Keikka pärähti käyntiin räjähdyksenomaisesti, sekä lavalla että yleisössä. Väki pogosi ja moshasi heti ensi tahdeista lähtien, laulaja Anders Fridén poukkoili ympäri lavaa pitäen huolen että koko kansa otetaan huomioon. Välispiikeissä Anders kiitteli kovasti sitä miten suomalaiset ovat jaksaneet kiinnittää huomiota bändin tekemisiin, ja jaksoivat tulla katsomaan yhtyettä. Keikan loppupuolella lavalta kehotettiin kieltokylteistä huolimatta crowd surfaamaan sydämensä kyllyydestä, sillä In Flames jäisi tämän keikan jälkeen tauolle kirjoittamaan uutta materiaalia, eikä bändiä nähtäisi Suomessa pitkään aikaan. Eturivin läheisyydessä moshpitin reunalla sai väistellä lenteleviä ruumiinosia maantasan lisäksi siis myös ilmatilassa, kun sukupuoleen tai torson kokoon katsomatta fanit ajelehtivat yleisön käsien varassa kohti lavan edustaa, jossa järjestyksenvalvojilla oli täysi työ napata kiinni innokkaat metallipäät.

In Flames Provinssirock Live 2013 2Keikan settilista koostui juuri niistä hiteistä mitä tavallinen fani tahtoisi kuulla. Tietenkin mukana oli myös uusimman levyn materiaalia, johon on ollut jo hyvä tovi aikaa tutustua. Tämä bändi todella omistautuu faneilleen ympäri maailman, ei rehentele tai kukkoile turhia, vaan kehoittaa pitämään huolta toisistaan. Fridén mainitsi myös spiikeissä että suomalaisia faneja täytyisi ottaa Provinssirockista mukaan kotimatkalle Ruotsiin näyttämään miten hommat tulisi hoitaa.

In Flamesissa todella on klassikkoainesta Iron Maidenin ja Metallican kaltaisten bändien joukkoon. Yhtye todella viihdyttää jokaista katsojaa show’llaan, olosuhteista riippumatta.

Yhtyeen settilista keikalla oli seuraava:
1. Sounds of a Playground Fading
2. Where the Dead Ships Dwell
3. Pinball Map
4. Trigger
5. Embody the Invisible
6. Cloud Connected
7. The Hive
8. Ropes
9. Fear Is the Weakness
10. The Quiet Place
11. All for Me
12. The Mirror’s Truth
13. System
14. Deliver Us
15. Take This Life
16. My Sweet Shadow

Raportti: Ville Kangasniemi
Valokuvat: Jonas Udd

Kommentoi julkaisua