Floor Jansen haaveilee voivansa yhdistää solouran ja Nightwishin

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.8.2021

Kotimaisen metallisuuruus Nightwishin laulajana toimiva Floor Jansen haaveilee bändinsä ohella myös soolourasta. Soolouran ja ympäri maailmaa kiertävän jättimäisen metallibändin yhdistäminen ei ole helppoa, joten moinen vaatii suunnittelua ja uhrauksia puolin jos toisin.

Jansen puhui soolouratoiveistaan tuoreessa ”Breaking Absolutes With Peter Orullian” -podcastin jaksossa.

”Lyhyellä tähtäimellä olen työstänyt sooloalbumia pandemian alusta lähtien, tai sanotaanko hieman ennen sitä, kun soolourani käynnistyi Alankomaissa. Ja se todella käynnisti oman luovuuteni, jota en ole vuosien varrella pystynyt käyttämään. On mukavaa, että se pääsee nyt ulos. Ja haluaisin tehdä sitä enemmän ja oikeastaan saada sen albumin valmiiksi ja ottaa ne askeleet ja löytää keinon yhdistää sooloura Nightwishiin ja elämääni kotona, jota arvostan vielä enemmän vietettyäni niin paljon aikaa täällä tässä vihreässä taivaassa [Ruotsissa], jossa asun.”

”Ja pitkällä tähtäimellä suurin toiveeni on jatkaa tätä tekemistä hyvässä tasapainossa kaiken välillä. Ja se kuulostaa ehkä vähän juustoiselta tai ’Joo, totta kai’, mutta jos näen, miten vaikeaa se on kaikille, jotka ovat tehneet tätä pitkään, pitkään, säilyttää tietty mielenterveys, säilyttää tietty yhteys muuhun maailmaan, mutta ei ’olemme kiertuetilanteessa’ -maailmaan, vaan maailmaan tuon kuplan ulkopuolella, se olisi jotain, mitä kuvittelen kovasti, enkä menettäisi järkeäni puoliksi rouva rocktähti tai mitä tahansa. Ja koska olen hyvin, hyvin herkkä ihminen, haluaisin säilyttää mielenterveyteni impulssien ja vaikutelmien ylitulvassa, joita saan näiden päivien aikana. Ja joo, jos voisin vielä tulla kotiin sinne, minne nyt tulen, se olisi pitkäaikainen unelma.”