Floridasta saapuu ongelmajätettä – arviossa Six Feet Under -yhtyeen pitkäsoitto ”Nightmares of the Decomposed”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 4.10.2020

Chris Barnesin sivuprojektista prioriteetiksi muodostunut Six Feet Under on pysynyt elävien kirjoissa yli 25 vuotta. Kuolonmusiikkia saadaan edelleen kuulla uudella levytyksellä ”Nightmares of the Decomposed”, joka on kaiken kaikkiaan bändin seitsemästoista kokopitkä, mikäli kaikki ”Graveyard Classics” -tuotokset lasketaan mukaan. Ennen kuin varsinainen ruumiinavaus suoritetaan, täytyy aluksi mainita, että levyn ennakkojulkaistut näytteet ovat saaneet enimmäkseen huonoa palautetta, ja jopa haukkuja. Herääkin kysymys, että minkälaista sosetta on oikein luvassa?

Kyllä tässä noin 40-minuuttisen kuolonkorinan aikana tajuaa, miksi vastaanotto on ollut negatiivinen. Okei, levyn ensimmäinen raita ”Amputator” ei ole hullumman kuuloinen näyte. Nopeutta ja äkäistä menoa löytyy ainakin musiikillisesti, mutta seuraavat raidat ovat aika latteita jammailurykelmiä. Riffit ovat geneerisiä, laahaavia, tylsiä ja aivottomia tekeleitä. Hyviä esimerkkejä tästä ovat muun muassa ”Zodiac”, ”Migraine”, ”Blood of the Zombie” ja ”Dead Girls Don’t Scream”. Ei jatkoon, mikäli minulta kysytään!

Varsinainen pannukakku kolahtaa, kun itse Chris Barnes pääsee näyttämään, mihin hän pystyy. Ei jumalauta, miten laiskalta ja pahimmillaan säälittävältä äijän vokaalisuoritukset kuulostavat! Verratkaa vaikka 2000-luvun julkaisujen lauluosuuksia tämän kanssa, niin huomaatte eron. Kaiken lisäksi niin kutsutut rääkymiset kuulostavat siltä kuin mehiläinen pörisisi.

Jos tämä on sitä, mihin nykyään Six Feet Under pystyy, saa yhtye minun puolestani mennä jo eläkkeelle. ”Nightmares of the Decomposed” on melko hirvittävää ongelmajätettä. Korkeintaan muutamat riffit ovat ok-tasoa, mutta kiitos Barnesin rähjäisten vokaalien, laskee albumin laatu kuin lehmän häntä. Kuuntele levy vain omalla vastuulla, ellet ole jonkin sortin masokisti. Minulle yksi kerta riitti!

3/10

Kappalelista:

1. Amputator
2. Zodiac
3. The Rotting
4. Death Will Follow
5. Migraine
6. The Noose
7. Blood of the Zombie
8. Self Imposed Death Sentence
9. Dead Girls Don’t Scream
10. Drink Blood, Get High
11. Labyrinth of Insanity
12. Without Your Life

Six Feet Under Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Luetuimmat

Uusimmat