Flow festival julkisti lisää esiintyjiä: FKA twigs peruu esiintymisensä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.4.2023

Visionäärinen ja arvostettu Kelala on tämän hetken kuumimpia nimiä. Alkuvuodesta uuden albuminsa ”Raven” julkaisseen artistin musiikissa yhdistyy vaivattomasti nykyajan R&B ja progressiivinen elektroninen musiikki. Amerikkalaisen laulajan, lauluntekijän ja tuottajan musiikissa ovat vahvasti läsnä haavoittuvaisuus ja rehellisyys, joita hän ilmentää myös vangitsevilla keikoillaan. Flow’ssa Kelelan lumosta päästään nauttimaan festivaaliperjantaina. Lisäksi festivaalille palaa Ruotsin lahja maailmalle Seinabo Sey, joka nousi kansainväliseen menestykseen jo debyyttialbumillaan ”Pretend” ja sen megahitillä ”Younger”. Tänä vuonna uutta musiikkia julkaisevan Seinabo Seyn tyrmäävän upea ääni valtaa lauantaina Flow’n päälavan. Festivaalille saapuu myös amsterdamilainen Mauskovic Dance Band, joka yhdistelee omaperäisen kiehtovalla tavalla musiikkiissaan afrokaribialaisia rytmejä, cumbiaa, minimalistista avaruusdiskoa ja taiteellista undergoundia. FKA twigs on puolestaan ilmoittanut peruvansa kaikki tulevat esiintymisensä, mukaan lukien keikkansa Flow Festivalilla.

Flow’hun on lisäksi julkistettu joukko suomalaisia huippunimiä. Palkittu helsinkiläinen rap-artisti ja runoilija Paperi T on herätellyt alkuvuoden soolouraansa ja julkaisee toukokuussa kolmannen albuminsa Joka päivä jotain katoaa. Lukuisasti palkittu ja laajasti yhteistyötä musiikin ja taiteen kentällä tehnyt Paperi T tekee odotetun paluun Flow’n lavalle festivaaliperjantaina. Lisäksi festivaalille saapuu suomalaisen R&B:n pioneeri Karri Koira. Huikean suosittu artisti myi viime syksynä loppuun debyyttialbuminsa 10-vuotisjuhlakiertueen ja tuo takuuvarmat bileet myös Flow’n lauantaihin. Flow’ssa nähdään myös kahden pitkän linjan tekijän erityinen yhteiskeikka, kun suomalaisen räpin arvostetut Eevil Stöö ja Stepa saapuvat esiintymään festivaalille sunnuntaina.

Lisäksi Flow Festivalilla nähdään tänä vuonna useita kovassa nosteessa olevia kotimaisia yhtyeitä. Kesällä 2021 ylistetyn debyyttinsä julkaissut Kissa on yhdistelmä glitterin kyllästämää 70-luvun glam-spektaakkelia, dekadenttia kapinaa kapinaa vastaan ja kiihkeää rakkautta. Yhtye kiihdyttää kesään 2023 julkaisemalla keväällä kakkosalbuminsa ”Apinalinna” ja nousee Flow’n lavalle festivaalilauantaina. Niin ikään lauantaina Flow’ssa nähdään kotimainen indiesensaatio, kansainvälisestikin miljoonia striimaava Pearly Drops, jonka pehmeän tahraisessa popmusiikissa vintage-äänimaisemat yhdistyvät kiehtovasti moderneihin maailmoihin. Perjantaina Flow’ssa puolestaan esiintyy Suomi-undergroundin uusi helmi, hapokkaan tylyllä teknolla hypnotisoiva Business City.

Flow’n ohjelmistoon liittyvät myös kaksi nousevaa kotimaista artistia, Nelma U & Safira, ainutlaatuisella yhteiskeikallaan, kakkosalbuminsa ”Paha Barbi” marraskuussa julkaissut Pihlaja, sulavaa R&B-vaikutteista räppiä tekevä Bizi sekä YleX:n Läpimurto-kilpailun yleisöäänestyksen vastikään voittanut Jami Faltin. Ege Zulun aiemmin julkistettu esiintyminen Flow’ssa puolestaan siirtyy lauantailta perjantaille.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 11.–13.8.2023. Yhteensä Flow Festivalilla esiintyy lähes 150 artistia. Esiintymässä mm. Lorde, Blur, Wizkid, Christine & The Queens, Tove Lo, Devo, Pusha T, Caroline Polachek, Suede, Moderat ja monia muita.

Tutustu koko ohjelmaan Flow Festivalin nettisivulla: https://www.flowfestival.com/artists/.

Flow Festival 2023 pääyhteistyökumppani on Heineken Silver. Muita kumppaneita ovat Polestar, Vaasan, Valio Oddlygood®, Lanson, POOL by Antilooppi ja Helsingin kaupunki. Mediakumppaneita ovat Helsingin Sanomat, Clear Channel, Radio Helsinki, Finnkino ja Resident Advisor ja tuotantokumppaneita Creative Technology ja Stopteltat.

Liput:
Ticketmaster www.ticketmaster.fi p.0600-10-800
Tiketti www.tiketti.fi p.0600-1-1616
3 päivän lippu: 225 €
2 päivän lippu: 189 €
1 päivän lippu: 119 €

3 päivän Gold-lippu: 345 €
1 päivän Gold-lippu: 189 €
Hinnat voimassa toistaiseksi. Lipun hinta sisältää palvelumaksun.

Luetuimmat

Uusimmat