Flow Festival kokosi viikonloppuna Suvilahteen 83 000 kävijää

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.8.2019

Flow Festival keräsi viikonloppuna Helsingin Suvilahteen kansainvälisiä ja kotimaisia huippuartisteja. Kiinnostavan ja ajankohtaisen musiikin lisäksi festivaali sai kiitosta laadukkaasta ruokatarjonnastaan ja monipuolisesta taidesisällöstään. Ainutlaatuisesta tunnelmasta nautti kolmen päivän aikana yhteensä 83 000 kävijää. Flow Festivalilla nähtiin tänä vuonna yli 170 esiintyvää artistia ja ryhmää yhteensä kymmenellä esiintymisalueella.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Flow Festivalin päätöspäivänä sunnuntaina yleisön villitsi legendaarinen The Cure, joka tarjosi yleisölle yli kahden tunnin mykistyttävän keikkaelämyksen. Lapin Kulta Red Arenalla koettiin toinen toistaan upeampia esityksiä, kun areenan valloittivat esimerkiksi teltan räjäyttänyt Modeselektor, ihastuttava Tove Lo ja paljon odotettu James Blake. SEAT Black Tentin lavalla nähtiin puolestaan muiden muassa Khruangbin, Mitski sekä Tommy Genesis, ja Nordea Globe Balloon -lavan intiimissä tunnelmassa saatiin nauttia peräti kahdesta jazz-mestari Pharoah Sandersin keikasta sekä klarinettivirtuoosi Cüneyt Sepetçin villeistä turkkilaisjuhlista.

Flow on tunnettu kansainvälisesti kovatasoisesta elektronisen musiikin tarjonnastaan, jota sunnuntaina edustivat muun muassa Resident Advisor Front Yardin villinnyt Nina Kraviz sekä Reaktor Backyardilla esiintyneet Willikens & Ivkovic. Kokeellisen musiikin The Other Sound -kokonaisuudessa päästiin todistamaan esimerkiksi harpisti Mary Lattimorea sekä saksofonisti Bendik Giskeä.

Flow’n Perhesunnuntai houkutteli myös perheen pienimmät nauttimaan festivaalitunnelmasta. Voimala täyttyi tanssin pyörteisiin antautuvista lapsista, kun Skidit Mega Disko riemastutti valoteemallaan. Perhesunnuntaissa päästiin touhuamaan myös muun muassa hauskoissa työpajoissa ja katselemaan koko perheen elokuvia.

Flow on jo vuosien ajan tarjonnut monipuolista kasvisruokaa sekä ympäristöystävällisiä annoksia, ja festivaali koulutti jälleen ravintolansa kestävän kehityksen Sustainable Meal -koulutuksella. Tänäkin vuonna jokainen ravintola tarjoili erityisen ekologisen, Sustainable Meal -annoksen. Ekologisuusarvioinnin ja paneelimaistelun perusteella tämän vuoden Sustainable Meal -kisan voittajaksi valittiin Kuurnan herkullinen peruna-annos, The Best Potatoes in Town, eli uusia perunoita, härkäpapujauhotempuraa, Kuurnan chilikastiketta ja kuminakauradippiä.

Sustainable Flow -ohjelman mukaisesti Flow kierrättää ja uusiokäyttää kaiken tapahtumasta syntyneen jätteen. Kaikki festivaalin jäte ohjataan joko energiatuotantoon tai jätemateriaalien uusiokäyttöön. Lisäksi kaikki tapahtuman järjestämisestä aiheutuneet päästöt kompensoidaan. Festivaalikävijöiden oli myös mahdollista lahjoittaa pullopanttinsa Suomen Luonnonsuojeluliiton metsitysprojektiin. Flow’n kumppanin Reaktorin kampanjan myötä  Madagaskariin istutettavien puiden lukumäärä on lähes 11 700.

Flow on mukana eurooppalaisessa Keychange-aloitteessa, jonka tavoite on edistää tasa-arvoa musiikkiteollisuudessa muun muassa sitoutumalla valitsemaan esiintyjiksi yhtä paljon miehiä ja naisia vuoteen 2022 mennessä. Vuonna 2019 esiintyvistä ryhmistä 65 prosentissa oli mukana naisia ja muunsukupuolisia.

Yle ja ranskalais-saksalainen julkinen yleisradioyhtiö Arte ovat kuvanneet Flow’n keikkoja ja tunnelmia viikonlopun aikana. Osa taltioinneista on ollut suoria streameja, mutta osan voi katsoa myös jälkikäteen. Tämän lisäksi Yle ja Arte julkaisevat Flow-koosteet myöhemmin syksyllä. Yle Areenan tallenteet muiden muassa Blood Orange,  Maustetyttöjen, Jesse Markinin ja Makaya McCravenin keikoilta löytyvät täältä: https://areena.yle.fi/1-50234937

Kaiken kaikkiaan Flow’ssa nähtiin viikonlopun aikana yli 170 esiintyvää artistia ja ryhmää, kuten Solange, Tame Impala, Erykah Badu, Robyn, Earl Sweatshirt, Neneh Cherry, Blood Orange, Seinabo Sey, Big Thief, Alma sekä Nao.

Kuvia Flow-sunnuntailta: https://www.flickr.com/photos/flowfestival/albums/72157710237175322
Flow’n Flickr stream: https://www.flickr.com/photos/flowfestival/

Vuoden 2020 Flow Festival järjestetään Suvilahdessa 14.–16.8.

Flow Festivalin vuoden 2019 kumppanit ovat pääyhteistyökumppani Lapin Kulta Pure, kumppanit Bright Finland, Kesko, Lumo, Nordea, Oatly, Paulig, Perlage, Reaktor, SEAT, Stopteltat ja Sun Effects, mediakumppanit Basso, Clear Channel, Helsingin Sanomat ja Resident Advisor sekä Sustainable Flow -kumppanit Neste, HSY ja UPM ProFi.

www.flowfestival.com
www.facebook.com/FlowFestival
www.twitter.com/FlowFestival
www.instagram.com/flowfestivalhelsinki