The Flower Kings marraskuussa Nosturiin

Ruotsalaisen progressiivisen rockin huippuyhtye tekee neljän vuoden tauon jälkeen paluun Helsinkiin osana kesäkuussa alkanutta euroopankiertuettaan ja yhtye nähdään Nosturissa perjantaina 2. marraskuuta. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 1. elokuuta klo 9.00.

The Flower Kings tuli tunnetuksi osana 90-luvun alun uutta progeskeneä, johon kuuluivat myös yhtyeet Porcupine Tree, Spock’s Beard ja Dream Theater. Yhtye julkaisi uuden albumin kesäkuussa, joka kantaa nimeä Banks of Eden. Levy äänitettiin tammikuussa 2012 livenä studiossa ja sen äänityksessä käytettiin paljon 60- ja 70-lukujen laitteistoa. ”Pyrimme saamaan aikaan Queenin, Genesiksen, Led Zeppelinin ja Deep Purplen levyiltä tutun vanhan kunnon lämpimän vinyylisoundin”, kommentoi Roine Stolt.

Levy on teema-albumi, joka käsittelee hengen ja aineen välistä taistelua, addiktiivisen kulutushysterian maailmaa ja toisaalta sielunrauhaa ja lepoa tarjoavan paikan ja ajan etsintää. Albumin aloittava avainteos Numbers esittelee bändin uusia, entistä kulmikkaampia ja kovempia puolia. Tämän ja muiden levyn uusien kappaleiden lisäksi keikalla kuullaan vanhoja yleisösuosikkeja kuten The Truth Will set You Free, Stardust We Are, Last Minute On Earth ja What If God Is Alone.

2.11.2012, , Helsinki
Liput alk. 21,50€, ikärajaton

Liput tulevat myyntiin 1.8.2012 klo 9.00

Kommentoi julkaisua