FlowerGraves – Precursor

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.8.2011

Rehellisen rockin sanansaattaja FlowerGraves vetelee 1970- ja 80-luvuilta vaikutteita omaavaa heavy rockia. Suurimmiksi vaikutteikseen bändi nimeää Black Sabbathin, Led Zeppelinin, Dion sekä Rainbown, ja ”Precursor” -niminen levy todistaakin näiden rockin mestareiden vaikuttaneen FlowerGravesin musiikilliseen tuotantoon aika paljon.

Enimmäkseen kitarasoundit ja laulut näyttävät sen, että kasarirokin perinteitä kunnioitetaan vahvasti. Äänenlaatu äänitteellä kylläkin meinaa pistää hieman vituttamaan, koska jätkien soittotaito ja rockmeininki tulisivat varmasti paljon paremmin esille jos siihen panostettaisiin enemmän, eivätkä kaivosoundit juurikaan palvele kumpaakaan asiaa. Basson junttaus on suurin asia mikä pistää ärsyttämään, tiedä häntä, onko bassosoundilla tarkoitus tappaa kaikki muu? Kitarariffit iskevät hyvin, niissä on tavaraa ja otetta juuri sen verran mitä tällainen rokki vaatiikin. ”Enemy Of Humanity” -biisin lopussa oleva kuorolaulanta herättää tietynlaista hilpeyttä. Bändin nimikkobiisin kitarariffi tuo myös hauskasti osittain mieleen lapsuuden Hopeanuoli-hetket, liekö vaikutteita haettu myös sieltä suunnasta?

Kitarameininki ja laulut toimivat juuri niin kuin pitääkin, kasarimeininki tulee esiin loistavasti. Vielä kun rumpukuviot ja bassot istuisivat paremmin toimimaan muun bändin eduksi, olisi rockmeininki taattu!

6/10

Kappalelista:

01. Enemy Of Humanity
02. Flowergraves
03. The Chosen Ones
04. Forgotten Soldier

http://www.mikseri.net/artists/flowergraves/flowergraves/471827/

Kirjoittanut: Joni Vähämäki

Luetuimmat

Uusimmat