FM2000 @ Bar Loose 19.9.2014

Kirjoittanut Vilma Ala-Koukkari - 25.9.2014

FM2000Perjantaina 19.9 vaihtoehtoja löytyi useampia, jos halusi Helsingissä nauttia livemusiikista. Minun valintani osui vanhaan tuttuun FM2000:n Annankadun Bar Loosessa. Neitsytmatka kyseiseen baariin osoittautui oikein mukavaksi. Sopivan pieni rokkiluola tarjosi pieksämäkeläissekoilijoille oivallisen esiintymispaikan.

Alakertaan ei juurikaan yleisöä ollut kertynyt yhdeksän aikaan, kun yleisöä aloitettiin lämmitellä FM2000-nukketeatterin muodossa. Tyylilleen tyypillistä sekoilua ja tahatonta tilannehuumoria tarjoillut esitys oli todellakin omaperäinen, joskin paikoin hieman puuduttava. Esitys sisälsi nukkeosuudet, sekä nauhalta pyörivät sekoilutarinat jotka liittyvät kappaleiden sanoituksiin. Tarinan palaset valottivat outojen lyriikoiden taustoja, joka vain lähentää pitkäaikaisen fanin suhdetta yhtyeeseen.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Yleisöä keikan alkaessa oli harmittavan vähän. Mukana oli myös muutama espanjalainen fani todistamassa sitä, miten Suomessa humpataan. Kappalelista keskittyi edelleen uusimman “Carina II” -albumin sisältöön. Levyn huippukohdat “Kuolema”, “Ilman Kenkiä” sekä “Jaatinen” kuultiin luontevasti soljuvan esityksen aikana. “Meibi Bus Home” oli vanhin albumi jonka sisältöä settiin kuului. Keulahahmo Rota kuitenkin ennen esiintymistä lupaili tuleville keikoille hieman vanhempaakin materiaalia mukaan, ja tämähän käy. Puhetta oli myös uudesta musiikkivideosta, joka syksyn aikana julkaistaan. Apujoukkoina ovat toimineet jälleen Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändin jätkät. Oiva yhteys.

Jos show’n alussa oli hieman puuroiset soundit, niin ne kyllä korjautuivat sen edetessä. “Hans Ali Hassan” ja letkajenkka oli tosiasia. Mahtoi olla spaniardeilla ihmettelemistä!

Varmat sekoilubiisit “Juvatukka” sekä setin lopettanut “Piimää ja Serlaa” toimivat aina yhtä vauhdikkain elkein. Noin tunnin mittaiseen keikkaan sisältyi kaikki se mitä FM2000:lta saattaa odottaa. Seuraavaksi seuraa kärsimätöntä odottelua ja jännitystä siitä mitä tuleman pitää.

Kirjoittanut: Ville Kangasniemi

http://www.fm2000.org/2014/

FM2000 Facebookissa