Folk metal -ylpeys Ensiferumilta albumi heinäkuussa: uusi kappale ”Rum, Women, Victory” kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.5.2020

Folk-metallin maailmanlaajuisesti tunnetuimpiin nimiin lukeutuva, kotimainen Ensiferum paljasti tänään julkaisevansa kahdeksannen studioalbuminsa, ”Thalassic”, 10. heinäkuuta Metal Blade Recordsin kautta. Esimakua tulevalta albumilta raotetaan ensimmäisen singlen ”Rum, Women, Victory” myötä. Samalla esitellään yhtyeen tuorein vahvistus, clean-laulaja ja kosketinsoittaja Pekka Montin. Katso kappaleen lyriikkavideo tästä:

”Biisi oli selkeä valinta ensimmäiseksi sinkuksi, koska se tarjoaa hyvässä balanssissa tuttuja ja turvallisia Ensiferum-elementtejä yhdistettynä uuden levyn räjähtävään soundiin, sekä esittelee maailmalle uuden clean-laulaja-kiipparistimme Pekka Montinin”, yhtyeen basisti Sami Hinkka kertoo.

”Uudella levyllä kaikkien biisien tekstit liittyvät jotenkin mereen tai veteen, ja vaikka biisin nimestä voisi kuvitella, että lyriikat vievät Karibian auringon alle, niin sen tekstit saivat inspiraationsa Brittien laivastosta ja heidän päivittäisestä rommi-rohkaisuryypystä. Sankareita, meritaisteluita, rommia ja naisia; niistä oli hyvät päivät tehty!”, yhtye ilakoi.

10. heinäkuuta julkaistava albumi ”Thalassic” äänitettiin Sonic Pumpin studiolla muuten mutta rummut nauhoitettiin Petrax Studiossa. Albumin on tuottanut Janne Joutsenniemi. Albumin ennakkomyynti alkaa maailmanlaajuisesti tänään.

Kappalelista:
1. Seafarer’s Dream
2. Rum, Women, Victory
3. Andromeda
4. The Defence of the Sampo
5. Run from the Crushing Tide
6. For Sirens
7. One with the Sea
8. Midsummer Magic
9. Cold Northland (Väinämöinen Part III)
10. Merille Lähtevä (Bonus Track)
11. I’ll Stay by Your Side (Bonus Track)