Foo Fightersin rumpali Taylor Hawkins oli aikoinaan vähällä liittyä Guns N’ Rosesin riveihin

Kirjoittanut Jaakko Nygård - 9.11.2019

Eilen oman albuminsa julkaissut Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins kertoi äskettäin julkaistussa haastattelussaan mielenkiintoisia faktoja uraltaan. Näistä tarinoista yksi liittyy aikoihin, jolloin Axl Rose uudelleenrakensi hajonnutta Guns N’ Roses –miehistöään. Kun Hawkinsilta kysyttiin, onko Foo Fighters ollut koskaan lähellä hajoamispistettään, palasi hän ajassa kauas taaksepäin, noin 90-luvun lopun aikoihin.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Minulle on kerran tarjottu mahdollisuutta jättää tämä kaikki. Olimme Lontoossa esiintymässä juuri julkaistun ”There Is Nothing Left To Lose’ -albumin tiimoilta, kun sain soiton äidiltäni. Hän kertoi, että joku Guns N’ Rosesin managementista oli yrittänyt tavoittaa minua.

Axl kasasi uutta bändiä alleen ja hän katsasteli mahdollisia ehdokkaita, josko heiltä löytyisi kiinnostusta.”

Tämän tiedon saatuaan, Hawkins otti yhteyttä Queen-rumpaliin, ystäväänsä Roger Tayloriin, kysyäkseen neuvoja asiaan. Taylorin vastaukset muuttivat kuitenkin kaiken.

”Minäpäs kerron sinulle tarinan. Kun Queenin suosio ei ollut vielä räjähtänyt käsistä, minuakin pyydettiin Ian Hunterin ja Mick Ronsonin uuteen projektiin. Mietinkin tarjousta jonkin aikaa. Sitten tajusin, että meillä on käsissämme itselläme jotain ainutlaatuista, enkä osannut kuvitella, että näkisin edessäni lavalla jotain muita, kuin Freddie Mercuryn, sekä Brian Mayn.”

Taylor vielä lisäsi loppuun varsin fiksusti:

”Kun näen sinut ja Daven yhdessä lavalla, siinä on jotain ainutlaatuista. Sellaista et välttämättä saisi aikaan Axl Rosen ja kumppaneiden kanssa.”

Loppuun Hawkins toteaakin, kuinka oikeassa Taylor loppujen lopuksi oli.