Força Macabra syöksyy vuoteen 2022 useiden julkaisujen siivittämänä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 31.1.2022

Viime syksynä kypsään kolmenkymmenen vuoden ikään ehtinyt portugalinkielistä thrash corea tykittävä Força Macabra julkaisee pitkästä aikaa uutta musiikkia split-EP:n muodossa. Kiekon toisella puolella mesoaa legendaarinen brasilialainen metal punk -bändi Skranio ja julkaisun hoitaa niin ikään brasilialainen Criminal Attack Records.

”Split-EP Skarnion kanssa on käsittämättömän upea juttu mutta toisaalta myös looginenkin etappi 30-vuotiaalle bändillemme, sillä juuri vanhasta Skarnion kappaleesta ’Força Sinistra kähvelsimme aikanaan Força Macabra -nimen itsellemme. Vuoden 2018 Brasilian-kiertueellamme pääsimme myös viimein soittamaan ja hengaamaan yhdessä ja silloin tehtiin päätös myös tämän split-EP:n julkaisemisesta”, toteaa laulaja Taurus Exterminio.

Força ryhtyikin tomerasti äänittämään omaa osuuttaan jo vuonna 2019, mutta Skarniolla oli mutkia matkassa. ”Sillä välin kun Skarnio tuskaili suljettujen studioiden kanssa, me äänitimme ja tuotimme biisimme itse”, kertoo Basisti Jaba MX Chakal myhäillen. ”Ja siltä se sitten kuulostaakin”, puuttuu peliin kitaristi Pedro Anthares lisäten, että ”onneksi Enormous Doorin masterointi pelasti sen, mitä pelastettavissa oli.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lukuisia viivästyksiä ja vastoinkäymisiä aina katkenneista raajoista ja koronan johdosta suljettuihin studioihin ja lopulta brasilialaisen vinyyliprässäämön massiiviseen toimitusviiveeseen asti kokenut levy näkee päivänvalon 4. päivä helmikuuta Brasiliassa. Kevään mittaan on ilmestymässä myös toinenkin fyysinen julkaisu, old school -henkinen live split -kasetti Retaliador-bändin kanssa. ”Kun kerran Frans Hipposen laadukkaasti äänitettämä keikka Vastavirta-klubilta on hallussa, niin miksipä ei”, tyytyy rumpali Oscar Antitese toteamaan lakonisesti.

Näitä julkaisuja odotellessa bändi viimeisteli vuoden 1992 trio-kokoonpanolla myös uudet versiot kolmesta alkutaipaleensa biisistä, jotka julkaistaan välittömästi hieman viivästyneenä 30-vuotislahjana bändin faneille. Biisit ovat heti kuultavissa Bandcampissa.

Julkaisujen lisäksi bändi aktivoituu keikkarintamalla ja nähdään ainakin 13. toukokuuta Karjaalla (Pub Norris) ja 14. toukokuuta Tampereella (Vastavirta-klubi). Helsinkiin ei näillä näkymin ole luvassa keikkaa vähäisen kysynnän takia. ”Se on toki valitettavaa mutta ei lainkaan yllättävää”, nauraa saksalaistaustainen soolokitaristi Heiko Abutre todeten vielä, että ”oikeastaan voisimme täst´edes ilmoittaa bändin kotikaupungiksi Tampereen, sinne kun olemme olleet aina tervetulleita.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Força Macabra kehottaa ottamaan seurantaan bändin viralliset Bandcamp- ja Facebook-sivustot.

https://forcamacabra.bandcamp.com/album/olha-para-tr-s-com-vergonha-91-92-revisitado

https://www.facebook.com/tumulos

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy